Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával

Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával
Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan, valami finomat! jelszóval készültek az alábbi sós palacsinták.
 

hozzávalók / 3 adag

A palacsintatésztához

A karamellizált hagymához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük.
  2. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a sót és a borsot is.
  4. A tojásos kukoricapéphez  felváltva óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes egyveleget és a kemény habot.
  5. Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk (nem kell, hogy túl forró legyen, mert akkor nem sül át a palacsinták belseje, kívülről viszont megég). Evőkanálnyi kupacokat pottyantunk a tésztából az olajba, és néhány perc alatt a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
  6. A karamellizált hagymához a megpucolt lilahagymát keskeny karikákra vágjuk. Serpenyőben összemelegítjük a vajat és az olajat, beledobjuk a hagymakarikákat, az ágakról leszedett kakukkfű levélkéket és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül újabb 10 percig, néha megkeverve karamellizáljuk a hagymát.
  7. A forró kukoricás korongokat a karamellizált hagymával a tetejükön, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 28 717
elküldve: 8
receptkönyvben: 638
elkészítve: 19/29
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kukoricás korongok hagymával, tejföllel

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gloria23
gloria23 Wed, 2015-10-28 22:28

Nagyon jót vacsiztunk ma ebből, köszi szépen az ötletet:) Maradék gombapörkölttel és tejföllel ettük, isteni volt:)

Kunágota
Kunágota Fri, 2015-09-25 13:43

Kedves Nosalty!
Ez nem "Petra receptje", hanem egy Stahl Judit recept egy az egyben a Gyorsan valami finomat könyvből kimásolva.
Jelszóként a könyv címe bár fel van tüntetve, de Stahl Judit neve nem. Önök is és a hozzászólok is mind a recept feltöltőjének gratuláltak. Ez elég furcsán hangzik így.

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2015-09-26 09:08

Kedves Kunágota!
A storyban a könyv címére kattintva a link magához a könyvhöz vezet, tehát Petra hivatkozta az eredeti könyvet, hiszen más oldalról, újságból, szakácskönyvből származó képet vagy leírást nem fogadunk el.
Szép napot!
Kata
NoSalty.hu

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-10-05 12:13

Kedves Petra, köszi a különleges palacsintareceptet!

Szep hetveget kivanok, Marti

Kexie
Kexie / Kexie Thu, 2011-03-03 12:19

Száraz palacsintasütő serpenyőben is kiválóan megsül és még egészségesebb is :)

747
csemegekukorica 40 dkg
tojás 3 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
kukoricaliszt 5 dkg
finomliszt 5 dkg
sütőpor 1 tk
napraforgó olaj 1 dl
lila hagyma 3 közepes fej
kakukkfű 2 szál
napraforgó olaj 2 ek
vaj 2 ek
tejföl 3 ek