Kukoricás palacsinta karamellizált hagymával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
133g csemegekukorica115 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
17g kukoricaliszt61 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
28g napraforgó olaj250 kcal
A karamellizált hagymához
-
90g lilahagyma33 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
47 kcal
-
9g vaj67 kcal
A tálaláshoz
-
20g tejföl40 kcal
Összesen
748
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
400g csemegekukorica344 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
50g kukoricaliszt182 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A karamellizált hagymához
-
270g lilahagyma98 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
28g vaj201 kcal
A tálaláshoz
-
60g tejföl119 kcal
Összesen
2241
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
A palacsintatésztához
-
35.1g csemegekukorica30 kcal
-
14.5g tojás18 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4.4g kukoricaliszt16 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
7.5g napraforgó olaj66 kcal
A karamellizált hagymához
-
23.7g lilahagyma9 kcal
-
0.5g kakukkfű1 kcal
-
1.4g napraforgó olaj12 kcal
-
2.5g vaj18 kcal
A tálaláshoz
-
5.3g tejföl10 kcal
Összesen
197
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15.3 g
Zsír
-
Összesen 52.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 813.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 157 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 154 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 60.6 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 233.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 128 micro
-
Kolin: 187 mg
-
Retinol - A vitamin: 164 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 158 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1110 micro
Összesen
748
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 45.8 g
Zsír
-
Összesen 157.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 636 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2440.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 1150 mg
-
Nátrium 461 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 181.8 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 700.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 549 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 384 micro
-
Kolin: 561 mg
-
Retinol - A vitamin: 493 micro
-
α-karotin 64 micro
-
β-karotin 422 micro
-
β-crypt 475 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3331 micro
Összesen
2241
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 214.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 43 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 37 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 293 micro
Összesen
197
Kcal
Hozzávalók
A palacsintatésztához
-
40 dkg csemegekukorica
-
3 db tojás
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
5 dkg kukoricaliszt
-
1 tk sütőpor
-
1 dl napraforgó olaj
A karamellizált hagymához
-
3 közepes fej lilahagyma
-
2 szál kakukkfű
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek vaj
A tálaláshoz
-
3 ek tejföl
Elkészítés
A palacsintatésztához
- A lecsepegtetett kukoricát a tojások sárgájával és a fokhagymákkal turmixban pépesítjük.
- A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A kétféle lisztet és a sütőport elvegyítjük, hozzáadjuk a sót és a borsot is.
- A tojásos kukoricapéphez felváltva óvatosan hozzádolgozzuk a lisztes egyveleget és a kemény habot.
- Egy nagy serpenyőben olajat melegítünk (nem kell, hogy túl forró legyen, mert akkor nem sül át a palacsinták belseje, kívülről viszont megég). Evőkanálnyi kupacokat pottyantunk a tésztából az olajba, és néhány perc alatt a palacsinták mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot. Addig ismételjük, amíg a tészta el nem fogy.
- A karamellizált hagymához a megpucolt lilahagymát keskeny karikákra vágjuk. Serpenyőben összemelegítjük a vajat és az olajat, beledobjuk a hagymakarikákat, az ágakról leszedett kakukkfű levélkéket és lefedve, kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Majd fedő nélkül újabb 10 percig, néha megkeverve karamellizáljuk a hagymát.
- A forró kukoricás korongokat a karamellizált hagymával a tetejükön, tejföllel meglocsolva tálaljuk.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 378
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 29272
- Feltöltés dátuma: 2008. november 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Petra
537 recept
Gyorsan, valami finomat! jelszóval készültek az alábbi sós palacsinták.
Hozzászólások (5)
Nagyon eredeti és finom recept GRATULÁLOK és köszönöm.
Száraz palacsintasüt? serpeny?ben is kiválóan megsül és még egészségesebb is :)
Kedves Petra, köszi a különleges palacsintareceptet! Szep hetveget kivanok, Marti
Kedves Nosalty! Ez nem "Petra receptje", hanem egy Stahl Judit recept egy az egyben a Gyorsan valami finomat könyvb?l kimásolva. Jelszóként a könyv címe bár fel van tüntetve, de Stahl Judit neve nem. Önök is és a hozzászólok is mind a recept feltölt?jének gratuláltak. Ez elég furcsán hangzik így.
Kedves Kunágota! A storyban a könyv címére kattintva a link magához a könyvhöz vezet, tehát Petra hivatkozta az eredeti könyvet, hiszen más oldalról, újságból, szakácskönyvb?l származó képet vagy leírást nem fogadunk el. Szép napot! Kata NoSalty.hu
Nagyon jót vacsiztunk ma ebb?l, köszi szépen az ötletet:) Maradék gombapörkölttel és tejföllel ettük, isteni volt:)