Nosalty Logó

Rántott palacsinta Marzocco konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántott palacsinta Marzocco konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 2327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 4652 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    197.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    1472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 2327 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    394.7 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    175 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    131 g
  • Koleszterin
    425 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4738.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    734 mg
  • Nátrium
    2945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    142 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    366 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 4652 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 43% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    469.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 461 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megsütjük a palacsintát (ezt nem taglalom, ki-ki úgy, ahogy szokta).
  2. A vajon megpirítjuk a sonkát, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű tormát. Borsozzuk, megszórjuk negyed marék liszttel, felengedjük a tejszínnel, és sűrűre főzzük.
  3. Ha a töltelék kihűlt, megkenjük a palacsintát, és feltekerjük: a jobb és bal oldalát középre hajtjuk, hogy fedjék egymást, majd alulról - ahogy engedi - feltekerjük ügyelve arra, hogy a szélei ne csússzanak szét.
  4. Bepanírozzuk (ez vacakolós, mert közben arra is ügyelni kell, hogy ne tekeredjen ki, és arra is, hogy mindenhova jusson az anyagokból). Forró olajban kisütjük (csak a panírnak kell megpirulnia, hiszen a többi alkotóelem már elkészült...).
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 70482
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 31.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a rántott húst. A rántott gombát is. Meg mindent, ami rántott. A palacsintát meg pláne, de a szokásos darált húsos tölteléken túl is keressük a megoldásokat. Ez az egyik.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

köszönöm, mentettem :)

Törölt felhasználó

Nincs mit. :) Majd szólj, ha megcsináltad.

anyuka54

Nagyon szeretjük a rántott palacsintát,de eddig csak húsos töltelékkel készítettem. Ez jóval egyszer?bbnek t?nt és mint ma kiderült finomabb is. Köszönöm a receptet. Szép napot .Üdv:Kata

Törölt felhasználó

Na, ennek igazán örülök. :)

Törölt felhasználó

Egészségedre!

Törölt felhasználó

Nálunk havonta 1x biztosan van rántott palacsinta mi is nagyon szeretjük, nagyon sokféleképpen készítettem már. A gyerekeim igazi palacsinta mániákusak, és sokszor csak 1 tojásból keverek ki és sütök nekik 10 db-ot, na ebb?l sokszor marad meg. Ezeket még langyosan mindig megtöltöm, (szalámi, kolbász, zöldségek, sajt mindig más..) és összehajtogatom, h?t?be teszem. És másnap panírozom mert akkor sokkal könnyebb, nem csúszik szét.

Törölt felhasználó

Ismét egy remek recept! A panírozásnál nem fog szétesni, ha a széleknél megkened kinyomós sajttal és úgy tekered fel. Boci volt éppen itthon. Ez mától felkerült a "süssél még olyat, tudod..." listámra! Köszönöm a receptet!

Törölt felhasználó

Kedves vagy, örülök neki. Ha legközelebb készítem, próbálom a sajtos cuccot. :)

iduci

Elkészült! Nagyon laktatós, és tényleg jó ötlet, hogy a szélét sajttal rögzítsd.

Törölt felhasználó

koszi

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett! A feltekerés után egy órát h?t?be tettem és így se esett szét panírozáskor. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy ízlett. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tanuljunk meg jól főzni a konyha négy elemével – 2....

Földrajzi elhelyezkedéstől és kultúrától függően más és más zsiradékok határozzák meg egy nemzet konyhaidentitását. Ami nekünk a napraforgóolaj és az állati zsír, az az olaszoknak az olívaolaj, a franciáknak meg a vaj. Na de hogyan váljunk mestereivé az zsiradékok használatának? Négyrészes sorozatunk 2. fejezete következik.

Karsai Roni

További cikkek