21+1 húsvéti sonkavariáció - újragondolva

A főtt sonka a húsvét csúcspontja, vannak azonban, akik ennél többre vágynak. Hiszen miért kéne minden évben ugyanazt tenni az asztalra, amikor a sonkából több is kihozható?

  1. 1.

    Mézes-mustáros sült sonka

  2. 2.

    Barna sörben pácolt csülök

  3. 3.

    Cipóban sült sonka

  4. 4.

    Mázas sonka

  5. 5.

    Paprikás csirkemellsonka házilag

  6. 6.

    Csőben sült burgonyás sonka

  7. 7.

    Rozskenyérbe burkolt mustáros sonka

  8. 8.

    Aszalt körtés ricottával töltött sonka salátaágyon

  9. 9.

    Sült sonka lecsóval és gombával

  10. 10.

    Serranoba bújtatott füge kecskesajttal

  11. 11.

    Baconos roll

  12. 12.

    Tejszínes sonkaleves fehérborral

  13. 13.

    Aszpikos füstölt sonka

  14. 14.

    Tormakrémes-sonkás sült makaróni

  15. 15.

    Sült hagymás sonka

  16. 16.

    Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon

  17. 17.

    Sonkás-sajtos palacsinta

  18. 18.

    Meleg sonkás újborsó saláta

  19. 19.

    Húsvéti sonka tésztában sütve

  20. 20.

    Mustáros sonkakrém

  21. 21.

    Húsvéti saláta

  22. 22.

    Húsvéti bableves

Olvastad már?

Lenyűgöző fotók a világ húsvéti tojásairól!

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.