Nosalty Logó

Barna sörben pácolt csülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Barna sörben pácolt csülök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
sörös
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 301 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.1 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1906.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    807.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    397 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt a sütést megelőző napon mossuk meg, szárítsuk le, egyik felén irdaljuk be a bőrét, és sóval, őrölt köménnyel jól dörzsöljük át. A csont mellett néhány helyen, ahol befér, tűzdeljük meg fokhagymával. Helyezzük egy zárható edénybe (vagy egyből abba a cserépedénybe, jénaiba, amelyikben süni fogjuk), öntsünk rá egy üveg jó minőségű barna sört. A páclébe szórjunk 10 szem fekete borsot, négy babérlevelet és a maradék pucolt fokhagymát, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára vagy napra.
  2. Másnap a sütés előtt melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  3. A csülköt locsoljuk át a páclével, és letakarva tegyük a sütőbe 3 órára sülni. Menet közben többször ismételjük meg a locsolást, és háromszor forgassuk át úgy, hogy a legutolsó etapban az irdalt fele legyen felül. Ekkor vegyük le az edény fedelét, és pirítsuk meg a csülök felszínét.
  4. Tálalás előtt újból locsoljuk át a besűrűsödött szafttal. Adjunk mellé krumplisalátát vagy pürét. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 55250
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 13.

Ajánló

Válasszunk jó húsos csülköket, melyeken kicsit kevesebb a zsíros rész. Az elkészítés másik kritériuma: a jó sör! Ne pilsner típusú, keserű sört vegyünk, inkább adjuk meg a módját, és keressünk egy sűrűbb, sötétebb, édeskésebb fajtát.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy régi prágai utazásunk során ettünk barna sörös csülköt. Idén Húsvétkor úgy döntöttem, a felnőtteknek is kedvezek, és elkészítem, ahogyan én gondolom. Habár nem knédlivel és párolt fehér káposztával tálalom, hanem tormás krumplisalátával, remélem, mindenki örül majd neki.

Hozzászólások

Gabys

Kedves Gréti:) Gyönyör? a kép, húsvétra elkészíteném, de akadt egy kis problémám. Csülökben van els? (kisebbik) és hátsó (nagyobbik) alsó-fels? ismereteim szerint nincs. A kép alapján a kisebbikre tippelek. Jól gondolom? Sörben nem vagyok járatos, az er?s az alkoholtartalmat jelenti? Melyik sörmárkát keressem?Segítenél ebben is? Köszönöm:) Üdv: Gabi

Törölt felhasználó

Kedves Greti! Nyers vagy fustolt csulokbol keszitsem? Husvetra megprobalnam mert tetszik a recept.Koszonom a valaszt Kata.

Gréti

Szia Kata! Nyers csülökb?l készítettem. Ha egy napot áll barna sörben, akkor vaj puha lesz a sütés után és a b?re is megpuhul, illetve kívül ropogós lesz, amikor rápirítasz a végén. Üdv, G

Gréti

Igen, ez az alsó (els?, kisebb) csülök. Az er?s sör az én olvasatomban annyit jelent, hogy nem csak név alapján barna, hanem küllemében, színében is láthatóan sötétebb sörrel készítem a csülköt. Ezek az italok, ha megnézed a címkéjükön, akkor valóban magasabb alkohol százalékúak. Én egy cseh gyártmányú, de nem pilsner típusú sört választottam. A pilsner egy kicsit kesernyés, ehhez az ételhez viszont az édeskésebb ízvilág illik. Szerintem még guinness sörrel is nagyszer? lehet, majd kipróbálom. Remélem, sikerült megválaszolnom a kérdésed. Üdv, Gréti

Krampusz53

Kedves Gréti! Nagyon szépen köszönjük a receptet! Most ettük meg 6-an ebédre és osztatlan sikert aratott! Jöhet a következ? :-) Üdvözlettel Anikó

Kárpáti Mariann

Akik elkészítették..... amikor sütésre kerül a sor, az összes páclével és f?szerekkel együtt tesszük be a süt?be?

Gréti

Szia Mariann, csak most látom a kérdést, bocs. Attól függ, hogy mekkora tepsiben sütöd. Ha szélesebben, akkor az összes pác mehet vele együtt a süt?be, onnan locsolgasd a csülköt. Ha keskenyebb, mondjuk jénai, akkor nem kell az egész, ne ázzon és f?jön, hanem süljön, az a lényeg! üdv, Gréti

wiwievi

Szia!Szuper a recept, ma elkészítettem és nagy sikere volt megettük az utolsó falatig.Isteni izvilág gratulálok

Gréti

Szuper! Boldog Karácsonyt! Üdv, Gréti

Lizinka_

Kedves Gréti! A szilveszteri össznépi futás után nagyon jól esett ez a finom csülök, amit Óév búcsúztató ebédnek szántam. Hajnali kelés és tepsibe rakás - futás - sütés (az egész éhes família a t?zhely körül szaglászott) - és evés!!! Nagyon finom, köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a remek receptet! Andi

Gréti

Szia Andi! Jaj, de jó hír! Nagyon örülök neki! Nagyon Boldog Új Évet Kívánok Neked és az egész Családodnak! Üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek