Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Meleg sonkás újborsó saláta

Meleg sonkás újborsó saláta
Meleg sonkás újborsó saláta
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, pirítsuk meg és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért egy saláta tetejére! Sonka és zöldség, mindig nyerők együtt. Legyen az friss zöldsaláta, vagy párolt zöldborsó, bármelyikükkel újból eladható az ünnep főétke!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ezt a fincsi meleg salátát nem csak újborsóból, de zöld ceruzababból is elkészíthetjük. Nem fontos megvárni vele az ünnepi maradék sonkát, máskor is büszkén az asztalra kerülhet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszanti irányban négyfelé vágjuk.
  2. Az újborsót mosás után serpenyőben, kicsi vajon megpároljuk.
  3. A sonkát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk.
  4. A parmezánból vékony forgácsokat vágunk.
  5. Rögtön, azon melegébe tálalunk: először a borsót, rá a sonkaszórást, mellé a tojásszeleteket, végül az egészet megszórjuk parmezánforgáccsal, sóval, borssal és csöppnyi olívaolajjal.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 601
elküldve: 0
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
286 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

sonkás zöldsaláta, sonkás zöldborsó, meleg borsósaláta sonkával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

405
sonka 30 dkg
főtt tojás 4 db
zöldborsó 0.5 kg
parmezán sajt 10 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint