r
Nosalty Logó

Meleg sonkás újborsó saláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Meleg sonkás újborsó saláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 405 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1618 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2059.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    1199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    150.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    584 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3308 micro
Összesen 405 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    963 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8237.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    1647 mg
  • Nátrium
    4798 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    755 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    438 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    556 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13232 micro
Összesen 1618 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    720.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1157 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást megfőzzük, megpucoljuk, és hosszanti irányban négyfelé vágjuk.
  2. Az újborsót mosás után serpenyőben, kicsi vajon megpároljuk.
  3. A sonkát apró kockákra vágjuk és megpirítjuk.
  4. A parmezánból vékony forgácsokat vágunk.
  5. Rögtön, azon melegébe tálalunk: először a borsót, rá a sonkaszórást, mellé a tojásszeleteket, végül az egészet megszórjuk parmezánforgáccsal, sóval, borssal és csöppnyi olívaolajjal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1710
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 30.

Ajánló

Ezt a fincsi meleg salátát nem csak újborsóból, de zöld ceruzababból is elkészíthetjük. Nem fontos megvárni vele az ünnepi maradék sonkát, máskor is büszkén az asztalra kerülhet!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hogyan használjuk fel a húsvéti sonka maradékát? Daraboljuk fel, pirítsuk meg és helyezzük egy teljesen más környezetbe, példának okáért egy saláta tetejére! Sonka és zöldség, mindig nyerők együtt. Legyen az friss zöldsaláta, vagy párolt zöldborsó, bármelyikükkel újból eladható az ünnep főétke!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek