Nosalty Logó

Paprikás csirkemellsonka házilag

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Audrey
Paprikás csirkemellsonka házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 639 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 53 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5753.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    985 mg
  • Nátrium
    4472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2093 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1516 micro
Összesen 639 Kcal
  • 23% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    905 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    424 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 129 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Elkészítés

  1. A csirkemell filéket vágjuk félbe, de ne teljesen, hogy ki tudjuk hajtogatni mint egy könyvet
  2. Először kenjük be mézzel, majd szórjuk meg a sóval, borssal, esetleg egyéb tetszés szerinti fűszerekkel még.
  3. Ezt követően tegyük egy zacskóba pár babérlevél társaságában, így hagyjuk pácolódni legalább egy éjszakára, de akár 1-2 napig is.
  4. Mielőtt megsütnénk, áztassuk hideg vízbe 20 percre, hogy kivonjuk a sok sót.
  5. Törölgessük le róluk a vizet, majd tekerjük össze a két csirkemellet. Tegyük egy sütőzacskóba, amiben próbáljuk meg henger formájúra formázni úgy, hogy mint egy szaloncukrot jó szorosan kössük meg a zacskó két végét vagy gumival rögzítsük. Több recept szerint folpack-ba is lehet tekerni, de akor nem sütni hanem főzni kell (forró vízbe tenni, ismét felforralni, majd elzárni, és fedő alatt hagyni kihűlni kb. 6-7 óra alatt). Szerintem sütve finomabb, nekem az a megoldás nem igazán tetszett.
  6. A sütőzacskóban aztán 40 percig süssük a csirkemellet 180 fokon.
  7. Ezt követően szedjük ki a zacskóból, és pihentessük pár percig, aztán még melegen forgassuk bele a kétféle paprika keverékébe.
  8. Pár órára, de ha lehet egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd szeletelhetjük. Nagyon vékony szeletet nem fogunk tudni vágni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 41425
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 09.

Ajánló

Ha valaki nem akar bajlódni vele ennyit, mert nem számít milyen a formája, akkor egyszerűen a csirkemellet lefedve süsse 40 percig, majd ugyanúgy járjon el. A sütőzacskóba tételkor is fűszerezhetjük a csirkemellet, beleforgathatjuk tetszés szerinti főszerekbe, borsba, fokhagymaporba.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Manapság nagyon sokat hallani, hogy milyen egészségtelenek a felvágottak, mert sok zsírt, sót és tartósítószereket tartalmaznak. A felvágottak közül a kedvenceim a csirkemell sonkák, ezért elkezdtem utánajárni, hogy hogyan tudnám ezt elkészíteni saját magamnak egészségesen. A sok recept és megoldást elolvasva, én végül így készítettem, és nem bántam meg nagyon finom lett, de persze más mint a bolti.

Hozzászólások

pussycat

Kedves Audrey! Jol ertettem, hogy a ket csirkemellet amint ki van nyitva mint egy konyv, egymasra fektetjuk es ugy tekerjuk fel, vagy egyenkent, kulon kulon? Egyebkent nagyon jo otlet ez a recept, en is el szeretnem kesziteni. Koszonom, hogy feltetted! Udvozlettel, Veronika

Audrey

Kedves Vcsuka! Elnézést, most vettem csak észre a kommented. Igen, én egymásra tettem és úgy tekertem fel ?ket amenynira tudtam hengeresre, Próbáld minél szorosabban, aztán még a zacskóval rászorítasz és igazítasz rajta, formázhatod kicsit. De ha nem lesz szép szabályos az sem gond, akkor olyan rusztikus lesz. :) Jó f?z?cskézést! Adri

pussycat

Nagyon koszonom a valaszt, el fogom kesziteni. :) Veronika

Címlapról ajánljuk

A túl sok só az immunrendszeredet is hazavághatja

Sokszor írtunk már róla, hogy a túl sok só káros a szervezetre, valószínűleg ezt mindenki már magától is tudja. Azt viszont kevésbé, hogy világjárvány idején is érdemes különösen figyelni a sófogyasztás mérséklésére, mivel túl sok ebből az ízesítőből akár az immunrendszert is károsíthatja.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek