Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mázas sonka

Mázas sonka
Mázas sonka
160 perc / előkészület: 10 perc főzés: 120 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenképpen mázas sonkát szerettem volna húsvétra. Én a kötözött sonkát szeretem, mert nem annyira sós és füstölt, mint "vidéki" társa.

hozzávalók / 10 adag

Máz:

Sonka

Szólj hozzá!

elkészítés

Máz:

  1. A mázhoz valókat összekeverjük.
  2. A megfőtt, lehűlt sonkáról lefejtjük a kötözőhálót, és a helyébe szegfűszegszemeket szúrunk.
  3. A sonkát meglocsoljuk a páccal, bekenjük, hogy mindenütt érje, és 180 fokra előmelegített sütőben, időnként újabb réteg pácot felkenve fél óra alatt rásütjük a pácot.

Sonka

  1. A sonkát hideg vízben tesszük fel főni kis lángon. A fűszereket fűszer kosárba tesszük mellé, valamint a hagymát és a fokhagymát is.
  2. Lassan, gyöngyözve főzzük, míg puha nem lesz.
  3. A sonkalében hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 876
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
fogás: egyéb fogás
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fűszeres sonka, szegfűszeges sonka

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofci
zsofci Fri, 2015-04-03 13:15

Kedves Évi néni!
Előbb főzzük, aztán sütjük, vagy fordítva? SOS :))) Köszönöm!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2015-04-03 15:17

Kedves Zsófi!

Igen, először megfőzzük, majd megsütjük. Jó étvágyat hozzá!
Boldog húsvéti ünnepeket kívánok!
Évi néni

HungryGoblin
HungryGoblin Tue, 2014-12-23 17:42

Van értelme a főzés után állni hagyni egy éjszakára? Vagy érdemes egyből sütni mert kiszárad? Köszi

213
narancslé 0.5 narancsból nyert
narancslekvár 3 ek
likőr 2 ek
méz 2 ek
szójaszósz 2 ek
dijoni mustár 1 ek
szegfűszeg 20 db
kötözött sonka 1.2 kg
babérlevél 3 db
fekete bors 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
szegfűbors 1 teáskanál
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd