r
Nosalty Logó

Tejszínes sonkaleves fehérborral

NS
Tejszínes sonkaleves fehérborral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

366
Kalória
10.4g
Fehérje
18.3g
Szénhidrát
23.9g
Zsír
77.2g
Víz
51.8g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 94 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    371 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1253 micro
Összesen 366 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.6 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1580.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    841 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    308.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4697 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5014 micro
Összesen 1462 kcal
  • 8% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    319 micro
Összesen 94 kcal

Elkészítés

  1. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk. A főtt sonkát apróra felkockázzuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Felöntjük a tejjel, a húslevessel (sonkalével) és a borral, majd felforraljuk. A tejszínnel, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk.
  3. A petrezselymet a levesbe keverjük, de ezzel már nem forraljuk tovább.
  4. A levest csészékbe szedjük, megszórjuk sonkakockákkal.
  5. Vajas pirítóst, sajtot kínálunk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

Az online receptverseny húsvét témahetében ez volt az egyik leves, amit elkészítettem. Miért is eszünk húsvétkor sonkát? Ahogyan a húsvét a nevében is kifejezi, ilyenkor van vége a a negyvennapos böjt után a hústól való tartózkodásnak. A sonka - mely a keresztény hagyomány szerint Jézust szimbolizálja - a paraszti háztartásokban a téli disznóvágáskor került a füstölőbe, de a nagyböjt idején nem lehetett hozzányúlni, csak annak a letelte után. Ez a szokás máig megmaradt, bár a házi füstölés nem annyira jellemző, mint hajdanán.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...