r
Nosalty Logó

Csőben sült burgonyás sonka

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csőben sült burgonyás sonka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    265 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    150 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 463 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    137.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4142.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1786 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    917 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    152 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    610 mg
  • Retinol - A vitamin:
    900 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 1851 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 169 Kcal

Elkészítés

  1. Egy hőálló tálat olajozzunk ki szőlőmagolajjal, majd szeleteljük bele az előzetesen megfőtt krumplit.
  2. Halmozzuk rá a csíkokra vágott sonkát, a kockázott szalonnadarabokat, és az egészet öntsük le a felvert tojássárgája-tejföl keverékével. (Őszintén szólva a nagy maradékhasznosításban csak natúr joghurt volt itthon, így azzal készítettem legutóbb.)
  3. Különösebben fűszerezni nem kell, mert a a szőlőmagolajés a sonka-szalonna egyveleg pikáns ízt kölcsönöz az ételnek.
  4. Fedjük le alufóliával, majd 10 perc elősütés után (220°C-on) szórjuk meg reszelt sajttal, és süssük pirosra a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 11878
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Ajánló

További variáció: kutakodhatunk a mélyhűtőben, ha van otthon brokkoli vagy kelbimbó, nagyon jól megfér ebben az összeállításban!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A Húsvét rövid és gyorsan elmúlik, és az ünnepi asztal főszereplőjéből, a húsvéti sonkából nem lehet annyit főzni, hogy az ünnepek alatt mind elfogyjon. Reggelire jólesik egy napig, két napig, aztán az ember már inkább salátalevelet rágcsál önmagában, de a sonka nem megy le a torkán. Íme egy recept, amivel gyorsan és egyszerűen tudjuk hasznosítani a maradék sonkát, anélkül, hogy azt éreznénk, már megint sonkát eszünk :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.