21 zsidó étel, amit ki kell próbálnod

Sólet, maceszgombócos húsleves, flódni - ezt a három ételt valószínűleg az is ismeri, akinek fogalma sincs, mi a zsidó konyha. Ha változatos ízekre vágysz, próbáld ki őket!

Válogatásunk elsősorban a közép-kelet európai (magyar) zsidóság étkezési szokásaira épül. Természetesen felvettük azokat a sajátos zsidó ételeket is, amelyek külföldi hatásra, akár az utóbbi időben, akár régebben, de nálunk is meghonosodtak.Az alábbi ételkülönlegességek elkészítése nem egyszerű, sőt, rendkívül időigényes, a végeredmény mégis megéri a fáradozást.

  1. 1.

    Anyukám sóletje

  2. 2.

    Humusz gyorsan

  3. 3.

    Zöldséges tarhonya római köménnyel

  4. 4.

    Hatfonatú kalács

  5. 5.

    Fűszeres padlizsán

  6. 6.

    Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából

  7. 7.

    Fokhagymás kalácskák

  8. 8.

    Zsidó tojás

  9. 9.

    Sárgarépás falafelgolyók lepénykenyérrel

  10. 10.

    Babka

  11. 11.

    Jeruzsálemi túrótorta

  12. 12.

    Libamáj zsidó módon

  13. 13.

    Kosher narancs cake

  14. 14.

    Céklás humusz ropogós pitával

  15. 15.

    Pászkagombóc

  16. 16.

    Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel

  17. 17.

    Shakshuka, a Közel-Kelet lecsója

  18. 18.

    Töltött tojás három változatban

  19. 19.

    Halva

  20. 20.

    Bagel füstölt halas sajtkrémmel

  21. 21.

    Izraeli saláta Glasertől

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek