21 zsidó étel, amit ki kell próbálnod

Sólet, maceszgombócos húsleves, flódni - ezt a három ételt valószínűleg az is ismeri, akinek fogalma sincs, mi a zsidó konyha. Ha változatos ízekre vágysz, próbáld ki őket!

Válogatásunk elsősorban a közép-kelet európai (magyar) zsidóság étkezési szokásaira épül. Természetesen felvettük azokat a sajátos zsidó ételeket is, amelyek külföldi hatásra, akár az utóbbi időben, akár régebben, de nálunk is meghonosodtak.Az alábbi ételkülönlegességek elkészítése nem egyszerű, sőt, rendkívül időigényes, a végeredmény mégis megéri a fáradozást.

  1. Babka
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    közepes
    898
    Kalória
    17.4g
    Fehérje
    144.9g
    Szénhidrát
    28g
    Zsír
    Még több kalács
  2. Halva
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    885
    Kalória
    12.7g
    Fehérje
    126.3g
    Szénhidrát
    38.7g
    Zsír
    Még több bögrés süti

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...