21 zsidó étel, amit ki kell próbálnod

Sólet, maceszgombócos húsleves, flódni - ezt a három ételt valószínűleg az is ismeri, akinek fogalma sincs, mi a zsidó konyha. Ha változatos ízekre vágysz, próbáld ki őket!

Válogatásunk elsősorban a közép-kelet európai (magyar) zsidóság étkezési szokásaira épül. Természetesen felvettük azokat a sajátos zsidó ételeket is, amelyek külföldi hatásra, akár az utóbbi időben, akár régebben, de nálunk is meghonosodtak.Az alábbi ételkülönlegességek elkészítése nem egyszerű, sőt, rendkívül időigényes, a végeredmény mégis megéri a fáradozást.

  1. Babka
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    közepes
    898
    Kalória
    17.4g
    Fehérje
    144.9g
    Szénhidrát
    28g
    Zsír
    Még több kalács
  2. Halva
    adag
    Idő
    p
    Költség
    megfizethető
    Nehézség
    könnyű
    885
    Kalória
    12.7g
    Fehérje
    126.3g
    Szénhidrát
    38.7g
    Zsír
    Még több bögrés süti

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek