r
Nosalty Logó

Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel

Friedrich Antal
Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

1454
Kalória
51.3g
Fehérje
121.5g
Szénhidrát
83.2g
Zsír
311.4g
Víz
290.8g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 5817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4553.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2157 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18215.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    13643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 5817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Libanyak elkészítése

  1. A libanyakat megtisztítjuk a libacombbal együtt. A combot kicsontozzuk és lebőrözzük, a húst és a bőrét is 1 x 1 cm kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. Libazsíron megpirítjuk a comb bőrét, ha kisült, akkor rárakjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük, majd a kockára vágott húst is lepirítjuk, fűszerezzük. Félpuhára pároljuk a húst. Leszűrjük, a szaftot félretesszük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
  4. A libatölteléket bekeverjük. A zsemlébe az egész tojásokat beleütjük, a lepirított hússal, fűszerekkel elkeverjük. A libanyak egyik végét összekötözzük madzaggal vagy önmagával. A tölteléket beletöltjük szorosan, és bekötjük a másik végét is.
  5. Tepsibe helyezzük a töltött nyakat és kevés vizet öntünk alá. 160 fokon 30 percig sütjük, vastagságtól függően tovább. Ha kész, kihűtjük és egy centis darabokra szeleteljük.

Czvekedli elkészítése

  1. A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A libazsíron a hagymát megpirítjuk, majd a káposztát hozzátesszük és puhára pirítjuk, pároljuk. Sózzuk.
  3. A tésztát kifőzzük. Leszűrjük és a lepirított káposztával elkeverjük, borssal fűszerezzük.

Csipkebogyó jus

  1. A leszűrt hússzaftban a paradicsompürét felforraljuk, egy dl vízzel felöntjük, és visszaforraljuk. A mártásba a csipkebogyólekvárt elkeverjük.

Tálalás

  1. Kevés zsíron a libanyak szeleteket megpirítjuk. A czekedlit ízlés szerint serpenyőben szintén megpiríthatjuk.
  2. A tésztára tálaljuk a töltött nyakat és mellé a jus-t.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bisztrónkban készítette Ildikó, aki amellett, hogy remek szakács, jó munkatárs is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...