r
Nosalty Logó

Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel

Friedrich Antal
Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

1454
Kalória
51.3g
Fehérje
121.5g
Szénhidrát
83.2g
Zsír
311.4g
Víz
290.8g
Koleszterin
9g
Élelmi rost
17.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 5817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    291 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4553.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    617 mg
  • Nátrium
    3411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    311.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2157 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1454 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.3 g

Zsír

  • Összesen
    332.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18215.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    1081 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    13643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    485.9 g
  • Cukor
    70 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1245.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    626 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    199 micro
  • K vitamin:
    335 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1363 micro
  • Kolin:
    455 mg
  • Retinol - A vitamin:
    579 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    518 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    8629 micro
  • Lut-zea
    845 micro
Összesen 5817 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    260 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

Libanyak elkészítése

  1. A libanyakat megtisztítjuk a libacombbal együtt. A combot kicsontozzuk és lebőrözzük, a húst és a bőrét is 1 x 1 cm kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. Libazsíron megpirítjuk a comb bőrét, ha kisült, akkor rárakjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük, majd a kockára vágott húst is lepirítjuk, fűszerezzük. Félpuhára pároljuk a húst. Leszűrjük, a szaftot félretesszük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
  4. A libatölteléket bekeverjük. A zsemlébe az egész tojásokat beleütjük, a lepirított hússal, fűszerekkel elkeverjük. A libanyak egyik végét összekötözzük madzaggal vagy önmagával. A tölteléket beletöltjük szorosan, és bekötjük a másik végét is.
  5. Tepsibe helyezzük a töltött nyakat és kevés vizet öntünk alá. 160 fokon 30 percig sütjük, vastagságtól függően tovább. Ha kész, kihűtjük és egy centis darabokra szeleteljük.

Czvekedli elkészítése

  1. A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A libazsíron a hagymát megpirítjuk, majd a káposztát hozzátesszük és puhára pirítjuk, pároljuk. Sózzuk.
  3. A tésztát kifőzzük. Leszűrjük és a lepirított káposztával elkeverjük, borssal fűszerezzük.

Csipkebogyó jus

  1. A leszűrt hússzaftban a paradicsompürét felforraljuk, egy dl vízzel felöntjük, és visszaforraljuk. A mártásba a csipkebogyólekvárt elkeverjük.

Tálalás

  1. Kevés zsíron a libanyak szeleteket megpirítjuk. A czekedlit ízlés szerint serpenyőben szintén megpiríthatjuk.
  2. A tésztára tálaljuk a töltött nyakat és mellé a jus-t.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Bisztrónkban készítette Ildikó, aki amellett, hogy remek szakács, jó munkatárs is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek