Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel

Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
Libanyak húsával töltve káposztás czvekedlivel
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bisztrónkban készítette Ildikó, aki amellett, hogy remek szakács, jó munkatárs is.

hozzávalók / 4 adag

Libanyak elkészítése

Czvekedli elkészítése

Csipkebogyó jus

Tálalás

Sütőzsiradék

Libanyak elkészítése
Czvekedli elkészítése
Csipkebogyó jus
Szólj hozzá!

elkészítés

Libanyak elkészítése

  1. A libanyakat megtisztítjuk a libacombbal együtt. A combot kicsontozzuk és lebőrözzük, a húst és a bőrét is 1 x 1 cm kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A zsemlét tejbe áztatjuk.
  3. Libazsíron megpirítjuk a comb bőrét, ha kisült, akkor rárakjuk a hagymát és üvegesre dinszteljük, majd a kockára vágott húst is lepirítjuk, fűszerezzük. Félpuhára pároljuk a húst. Leszűrjük, a szaftot félretesszük. A beáztatott zsemlét kinyomkodjuk.
  4. A libatölteléket bekeverjük. A zsemlébe az egész tojásokat beleütjük, a lepirított hússal, fűszerekkel elkeverjük. A libanyak egyik végét összekötözzük madzaggal vagy önmagával. A tölteléket beletöltjük szorosan, és bekötjük a másik végét is.
  5. Tepsibe helyezzük a töltött nyakat és kevés vizet öntünk alá. 160 fokon 30 percig sütjük, vastagságtól függően tovább. Ha kész, kihűtjük és egy centis darabokra szeleteljük.

Czekedli elkészítése

  1. A káposztát lereszeljük, a vöröshagymát apróra vágjuk.
  2. A libazsíron a hagymát megpirítjuk, majd a káposztát hozzátesszük és puhára pirítjuk, pároljuk. Sózzuk.
  3. A tésztát kifőzzük. Leszűrjük és a lepirított káposztával elkeverjük, borssal fűszerezzük.

Csipkebogyó jus

  1. A leszűrt hússzaftban a paradicsompürét felforraljuk, egy dl vízzel felöntjük, és visszaforraljuk. A mártásba a csipkebogyólekvárt elkeverjük.

Tálalás

  1. Kevés zsíron a libanyak szeleteket megpirítjuk. A czekedlit ízlés szerint serpenyőben szintén megpiríthatjuk.
  2. A tésztára tálaljuk a töltött nyakat és mellé a jus-t.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 4000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 057
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: zsidó
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött libanyak csipkebogyó mártással, káposztás tészta töltött libanyakkal, tojásos-húsos zsemlével töltött libanyak káposztás tésztával csipkebogyó mártásban

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2015-11-14 21:30

Kedves Antal!
Ez egy nagyon ötletes recept. Ha lenne bőrős liba (akár kacsa) nyak ahogy tehetném elkészíteném. De iszonyat régóta sem piacon sem nagy hipet-szuper üzletben nem kapható, csak nyúzott.
Viszont ez a remek recept nem érdemel meg egy ilyen magyartalan és értelmezhetetlen címet. Bevallom csak a cím miatt kattintottam rá, hogy mi is van a káposztás cvekedliben, hogy lehet azt megtölteni....? Hogy kaparásszam le a libanyakról a húst, aztán töltsem meg a cvekedlit...?Szerintem javítsd át (ill. a Nosaltyt kérd meg rá) az elnevezést. Megérdemelné a recept az egyértelmű nevet. Remélem nem haragszol:) Ettől függetlenül elmentettem. Kellemes hétvégét kívánok! Gabi

Friedmann
Friedrich Antal / Friedmann Mon, 2015-11-16 17:34

Kedves Gabys,
Köszönöm a hozzászólást, ősszel lehet egy-két hyperben is kapni libanyakbőrt, vagy a piacon a hentesnél rá kell kérdezni. A cím most ilyenre sikerült, lesz jobb is :)...nincs miért haragudjak.
Üdvözlettel: Antal

1454
libanyak bőr 0.5 kg
libacomb 0.5 kg
zsemle 4 db
2 dkg
majoranna 1 kk
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes db
tej 2 dl
csuszatészta 0.4 kg
káposzta 0.5 kg
vöröshagyma 1 közepes db
1 dkg
bors 0 ízlés szerint
csipkebogyó lekvár 5 dkg
sűrített paradicsom 3 dkg
víz 1 dl
libazsír 5 dkg