Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres padlizsán

Fűszeres padlizsán
Fűszeres padlizsán
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Yotam Ottolenghi az egyik kedvenc szakácsom. Imádom a receptjeit - ez megint egy szuper példa arra, hogy milyen finom a közel-keleti konyha.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bulgur hiányában lehet kuszkuszt vagy rizst is használni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kis tálkában összekeverjük a fokhagymát, köményt, koriandert, chilit, paprikát, citromhéjat, az olaj 2/3-t és egy csipetnyi sót. A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat bevagdossuk - ügyeljünk arra, hogy a héja ép maradjon! Bedörzsöljük a padlizsánokat a keverékkel - jól átitatjuk vele, majd sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben a bulgurt felöntjük 1,4 dl forró vízzel - és állni hagyjuk. A mazsolát 1,2 dl meleg vízben 10 percig áztatjuk, majd leöntjük róla a fölösleges vizet. Összekeverjük a bulgurhoz valókat: bulgur, mazsola, maradék olívaolaj, a fűszerek, olajbogyók, mandula, újhagyma, citromlé és egy kicsi só.
  3. A kész padlizsánokat tányérra helyezzük, hozzá bulgurt és joghurtot tálalunk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 673
elküldve: 2
receptkönyvben: 105
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsci

Mióta szakács: 2010.06.16.
21 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sült padlizsán bulgurral, bulguros padlizsán, mazsolás bulgur fűszeres padlizsánnal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

575
fokhagyma 2 gerezd
őrölt fűszerkömény 2 teáskanál
koriander 2 teáskanál
chilipehely 1 kávéskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
citromhéj 2 citromból nyert
olívaolaj 1.4 dl
padlizsán 2 db
bulgur 150 g
mazsola 50 g
koriander 10 g
menta 10 g
olajbogyó 50 g
mandula 30 g
újhagyma 3 közepes db
citromlé 1.5 ek
görög joghurt 4 ek
víz 1.4 dl