r
Nosalty Logó

Fűszeres padlizsán

Zsuzsci
Fűszeres padlizsán
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

576
Kalória
10.4g
Fehérje
57.3g
Szénhidrát
37.7g
Zsír
273.4g
Víz
-
Koleszterin
13.6g
Élelmi rost
16.6g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 130 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    400 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 576 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    150.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2372.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    911 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    229.3 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    1093.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2833 micro
Összesen 2301 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 130 kcal

Elkészítés

  1. Sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kis tálkában összekeverjük a fokhagymát, köményt, koriandert, chilit, paprikát, citromhéjat, az olaj 2/3-t és egy csipetnyi sót. A padlizsánokat félbevágjuk, majd a húsukat bevagdossuk - ügyeljünk arra, hogy a héja ép maradjon! Bedörzsöljük a padlizsánokat a keverékkel - jól átitatjuk vele, majd sütőben kb 40 perc alatt készre sütjük.
  2. Közben a bulgurt felöntjük 1,4 dl forró vízzel - és állni hagyjuk. A mazsolát 1,2 dl meleg vízben 10 percig áztatjuk, majd leöntjük róla a fölösleges vizet. Összekeverjük a bulgurhoz valókat: bulgur, mazsola, maradék olívaolaj, a fűszerek, olajbogyók, mandula, újhagyma, citromlé és egy kicsi só.
  3. A kész padlizsánokat tányérra helyezzük, hozzá bulgurt és joghurtot tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Yotam Ottolenghi az egyik kedvenc szakácsom. Imádom a receptjeit - ez megint egy szuper példa arra, hogy milyen finom a közel-keleti konyha.

További receptek

Zöldséges buddha bowl

Januárban sokan átállnak az egészségesebb étkezésre, a nehéz ételekkel teli december után. Most hoztunk egy szuper színes, nagyon finom és roppant egyszerű receptet, ami ráadásul ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek