Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pászkagombóc

Pászkagombóc
Pászkagombóc
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik kedvencem a pászkagombóc. Eredetileg húsleveshez készül, én mindig köménymagos leveshez készítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat.
  2. Egy másik edényben keverjük össze villával a tojásokat az olajjal. Majd a tojásos keveréket óvatosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Gyengéden keverjük össze a villával. Ha sokáig kavarjuk, akkor kemény lesz.
  3. Tegyük be a hűtőbe egy órára.
  4. Kézzel csináljunk belőle 4 centiméteres gombócokat. Majd tegyük őket egy nagy fazék forrásban lévő vízbe, és lassú tűzön fedő nélkül főzzük 40 percig. Keverni nem szabad!
  5. Ha készen van, szedjük ki őket egy tányérra, vagy bele a levesbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom 65

Mióta szakács: 2014.11.17.
16 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

maceszgombóc, gombóc pászkából, levesbetét, gombócos köret

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

293
macesz 20 dkg
tojás 4 db
1 teáskanál
napraforgó olaj 4 ek
sütőpor 2 teáskanál