r
Nosalty Logó

Kosher narancs cake

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Kosher narancs cake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 521 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 3126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány perc után átfordítva).
  2. Ha megfőttek a narancsok, hűlni hagyjuk őket, a levét kiöntjük, aztán a narancsokat kettévágva kiszedjük a magokat.
  3. Egy nagyobb keverőtálban a darált mandulát összekeverjük a cukorral és a sütőporral.
  4. A mixerben összeturmixoljuk a narancsokat a tojásokkal, és ha már egynemű, krémes, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz.
  5. Egy kerek tortaformát kibélelünk vizezett sütőpapírral.
  6. Előmelegített sütőben, 175 fokon sütjük 1 órán keresztül, a formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6667
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Ajánló

Ha a tojásokat érett banánnal helyettesítjük, a vegán életstílusba is beillik. Délutánra ajánlom, egy finom presszókávéhoz :)

Receptkategóriák

Kosher narancs cake
Oli(E)va 85 recept

A Judafestre kerestem recepteket, és mivel a közel-keleti konyha nagyon közel áll a ciprusi ízvilághoz, és a süti elkészítése nagyon egyszerű volt, erre a receptre esett a választásom. A süti íze nem foglalható szavakba... puha, édes, nagyon narancsos, és mivel tej, liszt nincs benne, az állaga nedves és pillekönnyű. Semmiféle zsiradék nem kell bele, és természetesen glutén-, s laktózmentes. 

Hozzászólások (3)

Rumiszivi

Drága Eva, nagyon finomnak néz ki ez a süti, biztosan kipróbálom! Remek recepteket raksz fel, és ha mind kipróbálom, félek, hogy elhízom!!! Pedig most fogyóznom kell (búcsú után :D), de ett?l csak nem hízom meg, ugye? :D Puszi, Szivi

Oli(E)va

Szia, Szivi, remelem jo volt a bucsu, fogyozni meg nem kell..:) En csak etelt szoktam cserelni, ha mar szorit a szoknya :) Ugy kulonben, en hetente ketszer legalabb csak vega kajat fozok, de a cake talan belefer. Kulonben nem tudom, a cake-re talan nincs magyar megfelelo, ez a fajta suti, amit angolul coffee cake-nek hivnak, a delutani kavezashoz, teazashoz. A mandulat ki lehet cserelni dioval, az ugyis van otthon, a cukrot meg xilittel vagy canderellel, aztan szuperdietas lesz. Irtam e-mailt, nem kaptad meg ? Puszi: Eva

Rumiszivi

Szia Eva :), nem jött email. :(. Újra elküldenéd? silvia.ruman@gmail.com Puszi

Oli(E)va

Szia, a raklikkelessel nem ment, ugy latszik, majd irok a "rendes" e-maillel este.. pusz-pusz. Eva

witch

Kedves Eva! Valahol mar olvastam ezt a receptet, de hihetetlennek tunt, hogy a narancsokat meg kell fozni es raadasul hejastol. Igy viszont mar, ha ugy jon ki a lepes, el merem kesziteni. Biztosan nagyon finom lehet. Koszi, hogy elkeszitetted es megosztottad! udv:witch

Oli(E)va

Szia, kedves witch, aki nem is witch...nagyon szivesen, eloszor en is megijedtem a ketoras narancsfozestol, aztan gyorsan megmikroztam, 8 perc alatt mar jo puha lesz. Gondoltam, ki kene probalni citrommal is, biztos jo lehet, a citrommaniakus csaladomra gondolva :) Szep hetveget kivanok; Eva

witch

Koszonom szepen, szep hetveget Neked is! udv:witch

vmzsuzsa

Szia Éva! Nagyon tetszik a recept, szívesen kipróbálnám. Egy kérdésem van: a narancsok héját is mind beletetted? Nem lett keser? t?le? Zsuzsa.

Oli(E)va

Szia Zsuza, beletettem a narancsok hejat is, nem lett keseru, szerintem azert kell megfozni, hogy ne legyen keseru. Az ize nagyon finom, nagyon narancsos... udv;Eva

Törölt felhasználó

Szia! Gondolom, már megsütötted! :-D Én is, de iszonyat keser? lett a narancs héjától, pedig b? 2 óráig f?ztem és kifejezetten jó min?ség? narancsot. :-( Így ment a kukába az egész. Az érz?dik, hogy héj nélkül finom lenne és jó az állaga is. Talán megpróbálom egyszer héj nélkül is... Csak azért írtam, ha esetleg mégsem sütötted volna még meg...! :-D

vmzsuzsa

Köszönöm az információdat. Nem sütöttem meg, mert féltem a narancshéjtól, lekvárnál jártam már így, f?zéssel együtt keser? volt. Lehet, hogy megpróbálom héj nélkül, akkor beszámolok róla. Mégegyszer köszönöm a kedvességedet. zsuzsa.

Törölt felhasználó

Szia! Régóta készülök írni... nekifogtam újra, most meghámozva a narancsokat f?zés után. Volt egy furcsa megérzésem, emiatt megkóstoltam a narancsokat. Sajnos a f?zést?l ugyanolyan keser?ek lettek. :-( Kidobtam és "nyers" narancsot használtam. Igyekeztem minnél több hártyát eltávolítani róluk. Így a tészta látványosan hígabb lett, ezért tettem bele két púpos ek lisztet. A süti állaga épp olyan lett, mint az els? keser? verziójé! :-) Csak most finom! Sajnos túl sokáig nem áll el, vélhet?en a magas nedvességtartalom miatt, de valóban kellemes sütemény! :-) Üdv!

vmzsuzsa

Köszönöm a újabb információkat. Most már intrukcióid alapján tényleg meg fogom sütni, és megírom, hogy sikerült. Szia Zsuzsa

vmzsuzsa

Elkészült a süti. f?zetlen naranccsal. Finom, de egyáltalán nem érezni benne a narancs ízét. Mintha kifelejtettem volna bel?le.Egyébként egy kellemes mandulás süti. Gondoltam, hogy délután csinálok egy kis narancs öntetet hozzá, hogy ellensúlyozzam a csalódásomat. Szia Zsuzsa.

Oli(E)va

Kedves Zsuzsa, latom, megszenvedtel ezzel a sutivel, nem tudom, mi lehet a narancsokkal, regota gondolkozom rajta. Talan lattad mar, hogy en Cipruson elek, a kertemben negy kulonbozo fajta narancsfa van, mint a mi almanknak, a narancsnak is nagyon sok fajtaja van. Amit a boltokban lehet kapni, nagyon koran, szinte keseruen savanyuan, eretlenul leszedik es beviaszozzak, hogy nagyon sokaig el lehessen tarolni, amig el nem adjak. Az en narancsfaim nincsenek bepermetezve sem, ugyhogy nagyon friss narancsbol csinalom ezt a sutit, hejastol, ugy ahogy a receptben irtam. A narancs februarban, marciusban erik be, akkor finom, edes, teljes narancsossagaban elvezheto. Talan azzal tudok segiteni, hogy amennyire frisset tudsz venni, az lenne a legjobb, persze mikor ideje van...Ahol a szara van, ott kisse zoldesnek kell lennie. Sajnalom, hogy nem lett narancsos, szerintem ezert...masra nem tudok gondolni, mert ha a sutiben ket egesz narancs benne van, akkor hogy a csudaban nincs narancs ize...persze ez nem a te hibad, kuldjek friss narancsot a farol? :):):) Udvozlettel; Eva

vmzsuzsa

Kedves Éva! Az bizony jó lenne!. Cipruson nem ettem narancsot, de Olaszországban sokszor és sokat. Mintha nem is ugyanaz a gyümölcs lenne, mint amit itt árulnak. Valószínüleg ez okozza a különbséget. De amint írtam, csináltam hozzá narancsöntetet, és így megvolt a narancsíz, mert a süti egyébként nagyon finom, az állaga is, és az íze is. Egyébként hetek óta próbálok venni olyan narancsot, amit nem kezeltek, hogy süteménybe való narancshéjra szert tegyek, de ártól függetlenül sehol nem találok. Ennyit a narancsról. Köszönöm kedves írásodat, nagyon jól esett, hogy foglalkoztál vele. Üdvözlettel Zsuzsa.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek