r
Nosalty Logó

Kosher narancs cake

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Kosher narancs cake
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 195 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    699.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    310 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    114 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 521 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.6 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4199.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    983 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    1857 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    365.6 g
  • Cukor
    315 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    527 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    303 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    687 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2198 micro
Összesen 3126 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 195 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól súroljuk le a narancsokat, majd egy kis lábosban annyi vízben, ami ellepi, főzzük 2 órán át (ha van mikrónk, egy zárt dobozban a legfelső fokozaton 8 percig mikrózzuk, néhány perc után átfordítva).
  2. Ha megfőttek a narancsok, hűlni hagyjuk őket, a levét kiöntjük, aztán a narancsokat kettévágva kiszedjük a magokat.
  3. Egy nagyobb keverőtálban a darált mandulát összekeverjük a cukorral és a sütőporral.
  4. A mixerben összeturmixoljuk a narancsokat a tojásokkal, és ha már egynemű, krémes, hozzáadjuk a száraz anyagokhoz.
  5. Egy kerek tortaformát kibélelünk vizezett sütőpapírral.
  6. Előmelegített sütőben, 175 fokon sütjük 1 órán keresztül, a formában hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 107
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7541
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Ajánló

Ha a tojásokat érett banánnal helyettesítjük, a vegán életstílusba is beillik. Délutánra ajánlom, egy finom presszókávéhoz :)

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A Judafestre kerestem recepteket, és mivel a közel-keleti konyha nagyon közel áll a ciprusi ízvilághoz, és a süti elkészítése nagyon egyszerű volt, erre a receptre esett a választásom. A süti íze nem foglalható szavakba... puha, édes, nagyon narancsos, és mivel tej, liszt nincs benne, az állaga nedves és pillekönnyű. Semmiféle zsiradék nem kell bele, és természetesen glutén-, s laktózmentes. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami fiatalon tartja a bőrt

Habár ma már rengeteg csúcstechnológiával fejlesztett csodakrémet találunk a szépségápolás piacán, a legtöbbet mégis a helyes táplalkozással tehetünk bőrünk egészségéért. Hétköznapi ételekről van szó, amik más és más tulajdonságát védik a bőrünknek, úgy mint a feszessége vagy éppen a puhasága. Most mutatunk neked 5 olyan ételt, aminek fogyasztásával úgy érezheted, sokáig huszonéves maradsz!

Balogh Lilla

További cikkek