r
Nosalty Logó

Halva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Halva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 885 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 5315 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 259 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 885 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2305 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1158 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    757.7 g
  • Cukor
    435 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    892 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 5315 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 259 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edénybe beletesszük a vizet a fahéjjal, a cukorral, a mézzel és a reszelt citromhéjjal. Felforraljuk, majd kb. 6-8 percig főzzük. Közben egy serpenyőbe az olajhoz adjuk a darát és megpirítjuk óvatosan, folyamatosan kevergetve, le ne égjen. A végén hozzákeverjük a diót is, ill. a szezámot és mazsolát, ha teszünk bele. Ezután a tartalék lángon melegen tartott sziruppal felöntjük, fokozatosan és folyamatosan keverjük, lassú lángon, míg be nem sörösödik, vagy a gríz meg nem dagad.
  2. Amikor elkészült, letakarjuk, és 10-15 percet pihenni hagyjuk. Egy 24-26 cm-es torta formát kikenünk olajjal, és beleborítjuk, eligazítva benne a masszát, és hagyjuk kihűlni benne, majd óvatosan kiborítjuk belőle egy tálcára. Végezetül a tejet feltesszük melegedni.
  3. Amikor elérte a kellő hőfokot, beletördeljük a csokit, és hagyjuk, hogy elolvadjon kicsit ősze melegítve, de nem forralva. Miután ez is kész, kicsit hűtjük, miközben tovább sűrűsödik.
  4. A halva megkoronázásaként, ezt a finom sűrű, csokis masszát a tetejére öntjük. Ezt ízlés szerint tegyük, lehet csak rácsorgatni, egyenletesen bevonni, kanállal hullámosítani, stb.
  5. Eredetileg a halvát, miután kiborítják, kocka szeletekre bevagdossák (nem vágják át teljesen), kissé széthúzzák, hogy a csoki befolyjon közé, de nekem így jobban tetszett.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 164
  • 7 napos nézettség: 407
  • Össznézettség: 62872
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A halva (halvah-חלבה) egyik izraeli változatát hoztam.  Üzletekben is kapható arrafelé, csokiszerű kiszerelésben, Barake néven, amelyek közel sem ilyen ízletesek! :) Sok országban ismerik és szeretik, de származását illetően indiai különlegesség.

Hozzászólások (1)

sarastefaniavarga

Szia, Bocsi, de ez nem halva! A halva alapvet? összetev?je a szezámmag paszta/krém (tahini) valamint a méz. A Barake annyiban stimmel, hogy a jópár izraeli halva gyártó cég közül az egyiket valóban így nevezik. Amit te megosztottál annak a nevét nem tudom, de sokkal közelebb áll a baklavához mint a halvához.

Katica

sarastefaniavarga !!! A Baklava egy rétestészta alapú édesség, amit dióval vagy pisztáciával töltenek meg és cukorral vagy mézzel ízesítenek. Borzalmas távol áll a Halvától. A Halvát nem csak szezámmag pasztával készítik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek