r
Nosalty Logó

Anyukám sóletje

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Coook
Anyukám sóletje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 495 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3957 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 248 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 495 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10511.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1336 mg
  • Foszfor
    3647 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2064 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2681 micro
Összesen 3957 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 248 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi kb. 5 ujjnyival ellepi, és hozzákeverjük a szódabikarbónát.
  2. A füstölt libamellből serpenyőben kiolvasztjuk a zsírt, majd félretesszük, a zsírban pedig megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ha már puha, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát, majd alaposan elkeverjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt. A babot leszűrjük. Egy nagy fedeles, lehetőleg öntöttvas vagy kerámia edénybe helyezzük a húsokat, rászórjuk a babot és a gerslit, és meglocsoljuk a hagymás, paprikás zsírral. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje, majd lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Attól függően, hogy mennyi ideig áztattuk a babot, min 2, de max 5 óra alatt készre kell, hogy főjön. Akkor jó, ha kicsit szószos, de nem leves, úgyhogy akár menet közben önthetünk még alá vizet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 427
  • Össznézettség: 196895
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 27.

Ajánló

Az utolsó 30 percben hozzátehetünk néhány tojást is, hogy a sólettel együtt főjön.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám receptje ez a tradicionális zsidó étel, sertés és tejes étel mentes, de nincs benne a hagyományos kugel. Ha valaki nem ragaszkodik ennyire a szabályokhoz, készítheti akár sertéscsülökkel és/vagy kolbásszal is. A füstölt libamellet lehet egyébként füstölt pulykacombbal is helyettesíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia Coook, a kérdésem az lenne, hogy miért kell szódabikarbónát tenni a beáztatandó babhoz. Elöre is köszönöm, üdv Madridból, Yvett

Coook

Szia, a szódabikarbóna segíti az összes hüvelyes (bab, lencse, csicseriborsó, zöldvorsó, stb) héjának a puhulását, ett?l könnyebben emészthet? lesz.

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ, most is tanultam valami újat! Szép napot!!

hampedit

Szia Coook! Kerdesem az lenne, hogy irod a gerslit de az elkeszitesenel nem emlited mikor kell e gerslit beletenni, vagy esetleg elofozni? koszonom a vallaszod. Ditke

Coook

Javítva, köszi. Nem kell el?f?zni, mert akkor szétesik.

Dacota

Szia Coook! Ritkán írok recept alá, de most muszáj lesz...egyszer?en zseniális a sóleted! :) 12 emberre készítettem a hétvégén, és mindenki oda meg vissza volt t?le. Nagyon köszi érte. :) Üdv, Nóra

kemiandi

Kedves Cook! Meddig áll el a sólet? Lehet el?re elkészíteni? Esetleg fagyasztható? Üdvözlettel: KemiAndi

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek