r
Nosalty Logó

Anyukám sóletje

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Coook
Anyukám sóletje
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 495 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3957 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1314 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 495 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    292.3 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10511.7 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1405 mg
  • Vas
    78 mg
  • Magnézium
    1336 mg
  • Foszfor
    3647 mg
  • Nátrium
    3635 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    520.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    122 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2064 micro
  • Kolin:
    953 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    3174 micro
  • β-crypt
    742 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2681 micro
Összesen 3957 kcal
  • 19% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A babot éjszakára beáztatjuk annyi vízbe, amennyi kb. 5 ujjnyival ellepi, és hozzákeverjük a szódabikarbónát.
  2. A füstölt libamellből serpenyőben kiolvasztjuk a zsírt, majd félretesszük, a zsírban pedig megpároljuk az apróra vágott hagymát és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és ha már puha, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a paprikát, majd alaposan elkeverjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt. A babot leszűrjük. Egy nagy fedeles, lehetőleg öntöttvas vagy kerámia edénybe helyezzük a húsokat, rászórjuk a babot és a gerslit, és meglocsoljuk a hagymás, paprikás zsírral. Felöntjük annyi vízzel, hogy kb 2 ujjnyira ellepje, majd lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  4. Attól függően, hogy mennyi ideig áztattuk a babot, min 2, de max 5 óra alatt készre kell, hogy főjön. Akkor jó, ha kicsit szószos, de nem leves, úgyhogy akár menet közben önthetünk még alá vizet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 550
  • Tegnapi nézettség: 25
  • 7 napos nézettség: 225
  • Össznézettség: 261813
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 27.

Ajánló

Az utolsó 30 percben hozzátehetünk néhány tojást is, hogy a sólettel együtt főjön.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám receptje ez a tradicionális zsidó étel, sertés és tejes étel mentes, de nincs benne a hagyományos kugel. Ha valaki nem ragaszkodik ennyire a szabályokhoz, készítheti akár sertéscsülökkel és/vagy kolbásszal is. A füstölt libamellet lehet egyébként füstölt pulykacombbal is helyettesíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!