r
Nosalty Logó

Zsidó tojás

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Zsidó tojás
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 760 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 138 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    495 micro
Összesen 253 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1596.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    379.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    867 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 760 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 138 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, tálba tesszük és villával összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a mustárt, a libazsírt és a finomra vágott lilahagymát.
  3. A fűszerekkel (pirospaprika, só, bors) ízesítjük.
  4. Ha tálalás előtt hűtőben tartjuk, fogyasztás előtt fél órával vegyük ki, hogy kenhető állagú legyen.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 72
  • 7 napos nézettség: 516
  • Össznézettség: 314217
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 01.

Ajánló

Tipp: ha az összevágott hagymát leforrázzuk és 1-2 percig a forró vízben állni hagyjuk, majd leszűrjük és így adjuk a tojásokhoz, akkor a hagyma íze szinte ugyanúgy érvényesül, anélkül, hogy utána félnünk kellene emberek közelébe menni:-).

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahogy titkon reméltem, a karácsonyfa alatt ott lapult Fűszeres Eszter szakácskönyve:-). Elsőként ezt a lengyel tojásnak is nevezett krémet készítettem el belőle. Eszter recept-bevezetőjéből megtudhatjuk, hogy létezik a zsidó tojásnak egy gazdagabb változata is, melybe nem nyersen kerül a hagyma, hanem libazsíron dinsztelve, és abba a verzióba liba- vagy csirkemájat is tesznek.

Hozzászólások

Fenyveske

Ezt a receptet kerestem mindenhol, és Heuréka! Alig várom, hogy szombat reggel a családom elé tegyem az asztalra!!!! majd beszámolok a reakcióról.

Fenyveske

Már másodszorra készítem el, a családom oda van érte! Köszönöm.

Törölt felhasználó

Ez egy tök9életes könnyü étel,én is elkészítem a családnak,majd beszámolok róla milyen volt a hatás.

fejes jánosné

a benne lév? lila hagyma,tojás,zsír miatt minden csak nem könny? étel.

Kerepesi

Ezt a receptet húsvétkor készítik felénk, darált f?tt sonkával, sok mustárral. A megmaradt f?tt tojásokat lehet így hasznosítani. Nagyon finom. De aki nem eszik sertést, az kipróbálhatja füstölt pulykacombbal is.

Törölt felhasználó

A család egyik nagy kedvence ! F?ként reggelire szoktam készíteni . Én szoktam bele tenni zúzott fokhagymát , kevés tejfölt valamint nagyon apróra vágott petrezselyem zöldet . Friss , meleg , ropogós pirítósra kenve isteni finom ! Kizárólag frissen készítem ! H?t?b?l kivéve már nem olyan íz íze .

kicsivik

Remek reggeliz? (k)rém - a (k) csak az alliteráció miatt... Üdv, Viki

Bruhaha

Fuhh! Hát nem mondom, hogy látványra bizalomgerjeszt?, de az íze! :-)))) Köszi a receptet! További sok sikert! :-))

Norbi06

Az eredetibe darált töpörty?krémet adnak, javaslom mindenkinek a kipróbálását :-)

Törölt felhasználó

Izraeli Rabbi mondta, hogy ennek semmi köze a zsidókhoz, csak annyi, hogy nincs benne"disznóság".

Törölt felhasználó

Ahogy a francia salatanak a franciakhoz, a parizsinal Parizshoz, brassoi, szekelykaposzta es meg sorolhatnam...

Törölt felhasználó

Tisztelt Cím. A 40.- HUF-os tojásból nem jön ki abból a pénzb?l.

Petra

Köszönöm az észrevételt, javítottam is az árat. (Még a tojás drágulása el?tti árral kalkulált összeg szerepelt..)

Törölt felhasználó

ok

jezsoeka

Elkészítettem. A család kedvence lett. Köszönöm a receptet.

Marika nagyi

Ha nem bántok meg senkit, elmondom én hogy csinálnék bel?le könny? ételt. Libazsír helyett margarint használni, a tojások fehérje legyen benne a több, a sárgája kevesebb. Fogyózok is ehetnének bel?le bátran, sokkal kevesebb benne a kalória. A f?szerezés meg mindenki saját ízlése szerint készíti. Ez persze csak az én véleményem. Különben szívesen megenném így is ahogy leírtad, csak hát a súlyom miatt nem lehet. Már egy éve fogyózom és leadtam 20 kilót, ezért agyalok itt veletek. Te adtad az ihletet és én alakítottam a magam számára amit közöltem mással is. Remélem nem haragudtok érte. A megmaradt sárgájára gondolva, jó f?zelék s?rítésre. Szia.. mindenkinek...Marika mama.

Törölt felhasználó

Kedves Mária, Az általad ajánlott verzió nem egészségesebb, mint az eredeti, mert: - a margarinok fogyasztása inkább kerülend?, mert sok transzzsírsavat tartalmaznak, ezek hidrogenizált növényi zsírok (érdemes utánanézni ennek az eljárásnak), - a tojás sárgája fogyasztandó inkább, nem a fehérje. A tojásnak igencsak rossz a "marketingje", valójában a sárgája (f?leg nyersen, csak megbízható forrásból származzon) kiváló táplálék, nagyon sok benne a telítetlen zsírsav, a koleszterintartalma pedig alig szívódik fel. A legkiválóbb epehajtó, 3 tojás sárgája teljes epehólyag-ürülést idéz el?. Ajánlom dr. Légrády Péter: Tojáskönyv c. könyvét (elérhet? itt is: http://new.szamosmiklos.hu/tojaskonyv/). A túl sok állati fehérje viszont megterheli a szervezetet. A kalóriaszámlálás nem minden, s?t. A valóban, hosszú távon megoldást jelent? egyetlen lehet?ség az, ha az egészséged jön rendbe, ekkor magától is "elengedi" a szervezeted a túlsúlyt. Túlsúlyban biztos, hogy az ember mája már károsodott, zsíros, és a tápanyag-megvonásos, ill. szénhidrát-túlsúlyú fogyókúra pedig egyenes út a zsírmájhoz. Gratulálok a sok leadott kilóhoz, ehhez nem kevés önfegyelem kell (sajnos több évtizedes tapasztalatom van :)), de érdemes lehet egy JÓ ultrahangoshoz elmenni, hogy felmérje a bels? szerveid állapotát, különös tekintettel a májadra. Egyébként ez az étel úgy lenne egészségesebb, ha a zsír helyett olívaolajat (és nem másmilyen növényi olajat!!!) teszünk bele, reggelire esszük nyers zöldségfélével, gabonaféle nélkül, és ügyelünk a mennyiségre. A plusz hozzáadott zsiradék miatt én egy személyre egy-másfél tojást számolnék. (És a libazsír még mindig jobb, mint a margarin, mert sokkal kedvez?bb a zsírsav-összetétele).

Törölt felhasználó

És érdemes kipróbálni úgy is, hogy a mustár helyett torma, a zsír helyett olívaolaj kerül bele, valamint só, frissen tört bors és kis ?rölt rozmaring. Nagyon jó! :)

Praline

Már tinédzser korom óta készítem, a barátn?m anyukájától tanultam, fogalmam sem volt arról, hogy ez a zsidó tojás :). Nagyon szeretem, szeretjük, néha még melegszendvics feltétnek is készítem, sok, sok reszelt sajttal! Mennyei.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek