r
Nosalty Logó

Babka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Julcsi
Babka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 898 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 3588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Összesen 344 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.4 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    617.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 898 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    111.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2471.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1080 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    579.5 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    147 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    568 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    601 micro
Összesen 3588 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 344 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, szárított élesztőt.
  2. Hozzáadjuk a felkockázott puha vajat, a két tojást és a tejet.
  3. Kidolgozzuk a tésztát. Először kézzel, majd a robotgép dagasztókarjával jó alaposan. Egy ragadós tésztát kapunk eredményül.
  4. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  5. Lisztezett deszkán téglalapalakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, rászórjuk a csokoládét, mazsolát, fahéjat. ( Aki édesebben szereti, itt még szórhat rá cukrot.) Ne sajnáljuk egyik hozzávalót sem!
  6. A hosszanti oldalától szorosan feltekerjük, majd 6 egyforma részre vágjuk egy jó éles késsel.
  7. Kivajazunk egy őzgerincformát, és szorosan egymás mellé tesszük a levágott darabokat. Félretesszük még egy fél órát kelni. Ezalatt 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
  8. 25 percig sütjük, majd letakarjuk alufóliával - hogy ne égjen meg a teteje -és így még 10 percig.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 56153
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Babka
Julcsi 4 recept

A babka egy kedvelt lengyel kalács, ami "nagymamát" vagy "nénikét" jelent. Leginkább töltött kalácsként ismerik, a töltelék lehet: csoki, aszalt gyümölcs, vaníliás cukor, dió vagy mandula. A csokival töltött kalács felszeletelve nagyon látványos, egy habos kakaó mellé kiváló reggeli, vagy uzsonna.

Hozzászólások

ze(n)derta

szia Julcsi! nagyon szimpatikus ez a recept. szerintem a hétvégén ki is próbálom sok-sok aszalt gyümölccsel....

Julcsi

Szia! Biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz! :) Majd számolj be róla, hogy sikerült!

Mignon

Szia Julcsi! Nagyon ínycsiklandó recept, hamarosan kipróbálom! Kérdésem az lenne: mekkora bögrét használsz a méréshez? Üdv: mignon

Julcsi

Szia mignon! Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! :) 250ml-s kávésbögrével mértem a dolgokat.

Törölt felhasználó

Szia Julcsi! Nagyszer? recept, ahogy elfogyott a kalács újra meg kellett sütnöm. :-) Kipróbáltam tojás nélkül is, kicsit több tejjel (van egy 6 éves kis barátn?m, aki allergiás rá), és úgy is nagyon finom. Köszönöm! Üdv, Eszter

Julcsi

Szia Eszter!! Nagyon örülök,hogy sikere volt a kalácsnak:) Próbálgassátok különféle ízvilággal. Megunhatatlan!

Törölt felhasználó

Kedves Julcsi, szerinted sütésálló lekvárral is jó lehet? Zsuzsa

Julcsi

Szia! Szerintem meg lehet próbálni,de ebben az esetben én kis kockákra vágnám a lekvárt és azt szórnám a tésztára,a feltekerés el?tt.:) Nagyobb darabban lehet megnehezíti a formázást. Majd számolj be nekünk az eredményr?l! Julcsi

Dr. Gácsi Alajosné Molnár Franciska

Nagyon tetszik a recept. Hétvégén ki fogom próbálni. Fr.Cziska

Dr. Gácsi Alajosné Molnár Franciska

Nagyon tetszik a recept. Hétvégén ki fogom próbálni. Fr.Cziska

Törölt felhasználó

Nagyon tetszik a recept, a kérdésem az lenne, hogy mennyi ideig marad friss? Megy a receptkönyvbe, köszi

Julcsi

:) Nos ha marad bel?le, akkor szerintem 2-3 napot elbír, letakarva persze. Ha picit már szikkadna,akkor csak pár másodperc mikróban és finom friss, illatos és puha lesz újra.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Nagyon jól néz ki, most várja a sütést. De nem kell megkenni valamivel a tetejét? Köszönöm Bluebell

Törölt felhasználó

Nagyon szepen koszonom a receptet :) Tokeletes.

Tmea

Juj, de nagyon finom!!!!!

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 retro kiegészítő a nagymama konyhájából, ami ma is menő

Emlékszel még arra, milyen volt a nagymama konyhája? Cirádás díszítéssel megfestett tányérok, furcsa mintával hímzett feliratos falvédő, színes szalagfüggöny – a sort pedig még vagy egy tucat régi kiegészítővel tudnánk folytatni. Vajon ezek a dolgok tényleg divatjamúltak már, vagy egy kis kreativitással akár még egy mai, modern konyhát is fel tudnak dobni?