r
Nosalty Logó

Bagel füstölt halas sajtkrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
eztettem
Bagel füstölt halas sajtkrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 1947 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 234 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 488 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1947 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 234 Kcal

Hozzávalók

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Elkészítés

A bagelhez (8 db)

  1. A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük, az olajat egy az egyben öntjük hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. A robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. 10 percet pihentetjük.
  2. 8 egyforma bucit csinálunk a tésztából. 10 percet pihentetjük.
  3. A bucikat kézzel téglalappá húzgáljuk, aztán kicsit nyújtunk is rajta. A hosszabbik oldalánál indítva feltekerjük. Az így elkészült hurkákból karikákat csinálunk, a végüket jól összenyomkodjuk.
  4. Alaposan belisztezett konyharuhára tesszük őket, és hagyjuk kelni egy ideig (sima élesztőnél az előírás 40-60 perc, az expressz élesztővel elvileg egyáltalán nem kell keleszteni).
  5. A megkelt karikákat forrásban levő cukros vízben (1,5 liter - 1 ek cukor - így lesz fényes a héjuk) kettesével 30 mp-ig főzzük, aztán szűrőkanállal sütőpapíros tepsire tesszük.
  6. 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A sajtkrémhez a villával összetört halhúst kikeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9331
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bagel füstölt halas sajtkrémmel
eztettem 39 recept

Az elkészítés a hosszas leírás ellenére sem túl bonyolult, bár a főzéstől én is tartottam kicsit. Az eztettem.blogspot.com-on találtok fázisfotókat a készítésről. A tészta tömör és nagyon finom: igazi vasárnapi, kényelmes reggelikhez való (csak lehetőleg hívjon meg valaki legközelebb reggelizni:)).

Hozzászólások (2)

Marokity Angéla

szuper recept, nagyon finom étel :) Nekem sajnos jóval több mint 15 percbe telt a sütés (pedig 175 fokra állítottam a süt?t) de ez nem von le semmit az értékéb?l :)

Kata58

Mindenképpen kipróbálom!...

Hozzávalók

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek