r
Nosalty Logó

Bagel füstölt halas sajtkrémmel

eztettem
Bagel füstölt halas sajtkrémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

488
Kalória
14.4g
Fehérje
82.7g
Szénhidrát
11.3g
Zsír
71.5g
Víz
10.5g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
10.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A bagelhez (8 db)

A füstölthalas sajtkrémhez

Összesen 234 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 488 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    45.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1551.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    330.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    386 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 1947 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

A bagelhez (8 db)

  1. A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük, az olajat egy az egyben öntjük hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. A robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. 10 percet pihentetjük.
  2. 8 egyforma bucit csinálunk a tésztából. 10 percet pihentetjük.
  3. A bucikat kézzel téglalappá húzgáljuk, aztán kicsit nyújtunk is rajta. A hosszabbik oldalánál indítva feltekerjük. Az így elkészült hurkákból karikákat csinálunk, a végüket jól összenyomkodjuk.
  4. Alaposan belisztezett konyharuhára tesszük őket, és hagyjuk kelni egy ideig (sima élesztőnél az előírás 40-60 perc, az expressz élesztővel elvileg egyáltalán nem kell keleszteni).
  5. A megkelt karikákat forrásban levő cukros vízben (1,5 liter - 1 ek cukor - így lesz fényes a héjuk) kettesével 30 mp-ig főzzük, aztán szűrőkanállal sütőpapíros tepsire tesszük.
  6. 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A sajtkrémhez a villával összetört halhúst kikeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Az elkészítés a hosszas leírás ellenére sem túl bonyolult, bár a főzéstől én is tartottam kicsit. Az eztettem.blogspot.com-on találtok fázisfotókat a készítésről. A tészta tömör és nagyon finom: igazi vasárnapi, kényelmes reggelikhez való (csak lehetőleg hívjon meg valaki legközelebb reggelizni:)).

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...