Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsófia szelet

Zsófia szelet
Zsófia szelet
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mint azt már többször hangsúlyoztam, nem vagyok egy cukrász bajnok és nem is gyakran igyekszem ezt a lemaradásomat behozni, de most két nagy eseményt is ünnepeltünk egyben, így muszáj volt valamit alkotnom.

Az "utó Zsófia nap" és GastroHobbi blog létrehozásának egy éves évfordulója ihlette ezt a süteményt. Az inspiráció nagyon jó volt, így a torta is nagyon jól sikerült, ezért jó szívvel ajánlom Mindenkinek.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felmelegítjük, beletördeljük a csokoládét, és hagyjuk felolvadni. Mikor a csoki már benne van, nem tesszük vissza a tűzhelyre, nehogy leégjen.
  2. A vajat, a cukorral, a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, azzal is alaposan kikeverjük, és jöhet bele a visszahűlt csokoládés tej.
  3. A lisztben eloszlatjuk a sütőport, a szódabikarbónát és apránként a tojásos, csokis masszához kavarjuk, majd egy kivajazott/lisztezett tortaformába öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha a sütemény alap kihűlt, a tetejét megkenjük az eperlekvárral, majd a megmosott eperrel - a száras részével lefele - szoroson egymás mellé helyezve eloszlatjuk a tortalap tetején.
  5. A habtejszínből kemény habot verünk, majd a túrót a vaníliás cukorral egy villa segítségével összetörjük, és ezt is a habtejszínhez adjuk. A zselatint a tasakon feltüntetett instrukciók alapján elkészítjük, és ezt is belekeverjük a tejszínes masszába, majd eloszlatjuk az eperrel megrakott sütemény tetején. Legalább egy órára hűtőszekrénybe helyezzük, de igazán másnap volt finom.
  6. Tetejét tetszés szerint díszíthetjük csokoládéval, eperdarabkákkal, mentával.
  7. Jó nassolást!
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 041
elküldve: 2
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

GastroHobbi

Mióta szakács: 2014.08.21.
58 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres túrós, túrós sütemény kakaós tésztával

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

767
étcsokoládé 10 dkg
tej 0.5 dl
vaj 12 dkg
barna cukor 6 ek
1 csipet
tojás 2 db
gluténmentes lisztkeverék 9 púpozott ek
sütőpor 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 teáskanál
eperlekvár 3 ek
eper 1.5 kg
laktózmentes túró 25 dkg
habtejszín 40 dkg
lapzselatin 4 db
vaníliás cukor 3 csomag