r
Nosalty Logó

Vadmálnás-epres szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hajnico
Vadmálnás-epres szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 1336 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 5330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Összesen 175 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.1 g

Zsír

  • Összesen
    67.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2270.4 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    409 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    481 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    528 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    500 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    318 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 1336 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    271 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    1637 mg
  • Vas
    1013 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    3094 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    606.2 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1924.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    443 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    935 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1273 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 5330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral összekeverjük.
  2. 6 tojássárgát kikeverünk 6 evőkanál porcukorral és hozzáadjuk az olajat. A tojásfehérjéket felverjük.
  3. A cukros tojássárgához először a felvert tojásfehérjéket adjuk hozzá, majd a száraz hozzávalókat. Kivajazott tepsibe öntjük, majd 180 fokon készre sütjük. Kihűtjük.

Túrós krém

  1. A margarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a túrót és a felaprított epret. Ha jól összekeverjük, a kihűlt piskótára kenjük.

Zselés réteg

  1. A pudingport kikeverjük a fanta vadmálnával és megfőzzük úgy, mintha pudingot főznénk. Jó sűrű lesz.
  2. A maradék epret felszeleteljük. A túros krémre rakosgatjuk. Ha a fantás puding nem forró, de még meleg ( ált. 2-3 percet elég várni főzés után), akkor ráöntjük a süti tetejére. Ha kihűlt, mehet a hűtőbe dermedni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1366
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vadmálnás-epres szelet
Hajnico 4 recept

A jól ismert fanta szelet újragondolt változata. Jó érett, szabadföldi magyar eperből isteni finom!

Hozzávalók

Piskóta

Túrós krém

Zselés réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek