Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsíros túrós sütemény

Zsíros túrós sütemény
Zsíros túrós sütemény
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága Anyukám receptje alapján készült ez a könnyű, nem túl édes sütemény. A délutáni kávához vagy teához ideális kísérő.

hozzávalók / 7 adag

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 1 nagy csipet só
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 3 púpos ek tejföl
  • 10 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 1 egész tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Tepsi kikenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1 tk liszt

Szóráshoz:

  • 2 ek porcukor
Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.

  2. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint. Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.

  3. A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.

  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.

  5. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettévesszük. Az egyik lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán. A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.

  6. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.

  7. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

  8. Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.


 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 53 932
elküldve: 45
receptkönyvben: 584
elkészítve: 17/35
Facebookon megjelent: 3

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrókocka, túrós süti, túrókocka zsírral készítve

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csillagharcos
Csillagharcos Mon, 2020-03-02 12:10

Szia! Elkészítettem, nagy siker! Nagyon jó a tésztája, jól is nyújtható, lehet, hogy az almás pitét is ezzel készítem a jövőben.
A töltelékhez a túrót a tojással (és mivel száraz volt a túró, kevés tejföllel) botmixerrel átkevertem, hogy jó krémes legyen, jót tett neki. (Én így "töröm át" a túrót.)
Köszönöm a kiváló receptet!

Blankacico
Blankacico Tue, 2013-10-08 09:38

Én is megsütöttem és nagyon finom lett. Tettem a töltelékbe mazsolát és az alsó tésztát megkentem házi sárgabaracklekvárral. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan elfogyott. Köszi a receptet. (Én zsír helyett vajjal csináltam)

kuktafiu
kuktafiu Mon, 2013-09-02 14:33

Jól néz ki!

Éppen maradt némi túróm, úgyhogy nekilátok az elkészítésének!
Némi változtatással:

Soha nem használok margarint, mert nem eszek műanyagot sem, zsírt alapból nem használok, az meg ugye nem éppen egészséges...
A szórásra, illetve bele szőlő cukrot fogok használni, mert az finom! :)
Meglátjuk mi fog belőle kisülni!

Köszönöm a receptet!

veressandrea
Andi80 / veressandrea Tue, 2013-07-16 22:46

Nagyon szívesen kedves Petrezselyem!
Jó sütögetést és étvágyat kívánok hozzá!
Üdv:Andi

KisEdi
Edi / KisEdi Mon, 2013-07-15 18:52

Ezt a csodát minek elrontani margarinnal? Inkább dupla adag zsírral! :)