Nosalty Logó

Zsíros túrós sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Ezen a képen: Zsíros túrós sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Szóráshoz

Összesen 830 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Szóráshoz

Összesen 5820 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Szóráshoz

Összesen 361 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    739.3 g
  • Cink
    186 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    144 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 830 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.1 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5175.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1658 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    622.1 g
  • Cukor
    232 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    296 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 5820 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.6 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 361 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Szóráshoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót és a sütőport.
  2. Beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a porcukrot, belekanalazzuk a tejfölt, a zsírt, majd beletesszük a margarint. Alaposan összedolgozzuk, jó lágy legyen a tészta.
  3. A túrót egy villával áttörjük, majd a tojással, sóval, cukrokkal és a reszelt citrom héjával krémesre kavarjuk.
  4. Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
  5. A sütőt előmelegítjük. A tésztát kettévesszük. Az egyik lisztezett felületen elnyújtjuk a tepsi méretére, majd a nyújtófára feltekerve a tepsibe fektetjük, kis peremet hagyva a tepsi oldalán. A tésztát egy villával kicsit megszurkáljuk.
  6. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. A maradék tésztát is elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
  7. 180 fokon 30 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  8. Ha hagyjuk langyosra hűlni, szebben és könnyebben szeletelhetjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×38
  • Sűtés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 155
  • Össznézettség: 66085
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Andi80_ 380 recept

Drága Anyukám receptje alapján készült ez a könnyű, nem túl édes sütemény. A délutáni kávához vagy teához ideális kísérő.

Hozzászólások

Edi

Ezt a csodát minek elrontani margarinnal? Inkább dupla adag zsírral! :)

Andi80_

:-)

Törölt felhasználó

Mentve,nagyon tetszik,ki is próbálom!Köszike! Üdv.:petrezselyem

Andi80_

Nagyon szívesen kedves Petrezselyem! Jó sütögetést és étvágyat kívánok hozzá! Üdv:Andi

Törölt felhasználó

Jól néz ki! Éppen maradt némi túróm, úgyhogy nekilátok az elkészítésének! Némi változtatással: Soha nem használok margarint, mert nem eszek m?anyagot sem, zsírt alapból nem használok, az meg ugye nem éppen egészséges... A szórásra, illetve bele sz?l? cukrot fogok használni, mert az finom! :) Meglátjuk mi fog bel?le kisülni! Köszönöm a receptet!

Andi80_

Nagyon szívesen, kedves egészségedre! :-) Remélem ízlett :-)

Blankacico

Én is megsütöttem és nagyon finom lett. Tettem a töltelékbe mazsolát és az alsó tésztát megkentem házi sárgabaracklekvárral. Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan elfogyott. Köszi a receptet. (Én zsír helyett vajjal csináltam)

Andi80_

Hm, úgy is biztosan isteni lett, nagyon szívesen, kedves egészségetekre :-)

Csillagharcos

Szia! Elkészítettem, nagy siker! Nagyon jó a tésztája, jól is nyújtható, lehet, hogy az almás pitét is ezzel készítem a jöv?ben. A töltelékhez a túrót a tojással (és mivel száraz volt a túró, kevés tejföllel) botmixerrel átkevertem, hogy jó krémes legyen, jót tett neki. (Én így "töröm át" a túrót.) Köszönöm a kiváló receptet!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tepsi kikenéséhez

Szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!