Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplis-túrós sütemény

Krumplis-túrós sütemény
Krumplis-túrós sütemény
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény a nagymamám egy régi, családi receptje. Ő az anyukájától kapta. Így megy nálunk anyáról-lányára. Ez a sütemény nagyon laktató és nagyon finom is. Tudom, furcsa lesz benne a krumpli, de megéri megcsinálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kétfelé osztjuk.
  2. Egy tepsit kizsírozunk és kilisztezünk, majd beletesszük az egyik kinyújtott tésztát. 
  3. Erre tesszük a következő krémet: a túrót áttörjük, hozzákeverjük a cukrot, az áttört főtt krumplit, a 3 tojássárgáját és a citromhéjat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a túrós masszába. Majd rátesszük a tésztára.
  4. A tészta másik felét kinyújtjuk, és befedjük vele a túrót. 
  5. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk a tepsiben kihűlni. 
  7. Porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 8 046
elküldve: 5
receptkönyvben: 193
elkészítve: 8/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Alexandra

Mióta szakács: 2010.10.25.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
receptverseny: Judafest 2. receptverseny
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krumplis-túrós, burgonyás-túrós süti, túrós süti krumplival

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rebeka1011
Rebeka1011 Sun, 2019-05-19 16:51

Régen, nagymamám sütötte egy szüret alkalmával. Az íze azóta is a számban, aztán a szüretnek vége lett, és a süti is feledésbe merült, majd mikor sütögetni kezdtem, eszembe jutott az a régi íz ismét, de sajnos nagymamám meghalt, és a receptjét nem ismerte senki :( Jó lenne a krumpli mennyiségét is pontosan tudni dekára, hogy véletlenül se kerüljön az íze túlsúlyba a túró rovására. Örülök, hogy rátaláltam a receptedre, próbálkoztam vele időnként, a saját hagyományos linzertésztámmal, és hasonló töltelékkel, ahogy a recepted is szól, raktam hozzá még vaníliás cukrot és mazsolát, a túrós tölteléknek számomra kimaradhatatlan kelléke, persze nem mindenki szereti.
A tej helyett tejfölt fogok bele rakni, annyit, amennyi a tészta állagához szükséges, mert az a tapasztalatom, hogy a sütőporos tésztákat a tej keményebbé teszi, tehát ami sütőporos, ahhoz tejföl, ami élesztős, ahhoz pedig tej a legmegfelelőbb, hogy kellő minőségű legyen a tészta. Ez csak tapasztalat. Persze mindenki úgy készíti, ahogy neki tetszik, nem okoskodni akartam, csupán egy megjegyzésnek szántam.
Köszönöm a receptet, elmentem. További jó sütögetést, és ötletes recepteket! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-09-17 06:02

Ilyen receptet keresek mar regen. Nekem egyaltalan nem fucsa az, hogy a krumpli, mint edesseg szerepel, mivel gyerekkoromban az anyam es a nagymaman sutottek krumplis retest es en az nagyon szerettem. Aztan nem tudom hogyan, de feledesbe merult es mivel sem a nagymamam sem az anyam mar 30 eve nem elnek, igy nem tudtam kitol kerdezzek rola. Ezert most nagyon megorultem a receptednek, amit igy varialni is lehet, sot retesbe is finom lehet ez a toltelek.
Nagyon koszonom. Udvozlettel, Veronika

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Mon, 2012-09-17 09:40

Kedves Vcsuka!

Örülök hogy örömet szerezhettem ezzel a remek recepttel. És annak is nagyon örülök, hogy ízlett, meg tetszett.
Üdv.: Alexandra!!

Évus66
Évus66 Tue, 2012-03-20 14:36

Igazán nagyon finom süti! Kezdő sütögetők sem ronthatják el.

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Tue, 2012-03-20 17:30

Kedves Évus66!

Örülök hogy ízlett a sütemény!! Igen és a kezdő sütögetők sem rontják el, mert egyszerű megcsinálni!!
Üdv.: Alexandra!

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sat, 2012-02-18 17:04

Kedves Kojud!

Örülök hogy az én receptemre esett a választásod, és hogy ízlett is.
Üdv.: Alexandra

almamag
almamag Sat, 2012-02-18 12:04

Kedves Alexandra!
Nagyon jól hangzik ez a régi recept. Szeretem az ilyen egyszerű, régi sütiket.
Semmi miz-máz.... Nagyon jó!
Remélem hamarosan megkóstolom én is.... :-)
Szép napot!

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sat, 2012-02-18 17:03

Kedves almamag!

Örülök hogy az én receptemre esett a választásod.
Remélem ízleni fog ha elkészíted!
További szép napot.
Alexandra

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sat, 2012-02-18 08:29

Nagyon tetszik a recepted, különösen "régisége" fogott meg. Írd meg légyszi, hogy mi a krumpli szerepe és milyen ízt ad neki .Köszi!!!!

Szandra19
Alexandra / Szandra19 Sat, 2012-02-18 17:02

Kedves Ildibildi!

A a túró is érzik rajta meg a krumpli is érzik rajta. Finom íze van a sütinek.
Csináld meg és akkor írd meg milyen az íze, és hogy hogy ízlett.
Üdv.: Alexandra

1328
finomliszt 40 dkg
cukor 15 dkg
sertészsír 12 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 1 db
tej 0.5 dl
tehéntúró 50 dkg
cukor 25 dkg
burgonya 3 közepes db
tojás 3 db
citromhéj 1 citromból nyert