r
Nosalty Logó

Zsenge tavaszi borsóleves sok zöldséggel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Zsenge tavaszi borsóleves sok zöldséggel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 162 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 649 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A leveshez

A rántáshoz

Összesen 25 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    577.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    398 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1872 micro
  • β-karotin
    5909 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3264 micro
Összesen 162 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1769.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.6 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2311.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1591 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7490 micro
  • β-karotin
    23634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    13054 micro
Összesen 649 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    65.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    880 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    486 micro
Összesen 25 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket ízlés szerint aprítjuk, és egy fazékba tesszük. Felengedjük vízzel.
  2. Amikor már minden zöldség kellően megpuhult, akkor elkészítjük a rántást: egy kis serpenyőben elkeverjük a lisztet az olajjal, és megpirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd az apróra metélt petrezselyem és zellerzöldet.
  3. Sisteregni fog, de keverjük csak bátran.
  4. Amikor összeesett a zöld, akkor apránként adunk hozzá vagy a főzővízből, ha túl híg a leves, vagy ha hígítani szeretnénk, akkor még vízzel tehetjük.
  5. Hozzáöntjük a leveshez, és még kb. 5 percig főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11707
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 05.

Ajánló

Időnként teszek bele egy kis csipetkét, úgy kiadósabb, de most csak a tavasz ízeit akartam élvezni!!

Receptkategóriák

A piacon jártam, és találtam egy néninél isteni finom zsenge borsót. Eredetileg főzeléket szerettem volna enni, de sikerült a friss zsenge tavaszi zöldségekből úgy bevásárolnom, hogy muszáj volt mindet felhasználnom. :) Nem tudtam ellenállni. :)

Hozzászólások

Hozzávalók

A leveshez

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.