r
Nosalty Logó

Csirkemájas zöldborsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Csirkemájas zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1477 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6770 micro
  • α-karotin
    5015 micro
  • β-karotin
    15127 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    7826 micro
Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikákra, a hagymát apró kockára vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát megdinszteljük rajta. Amikor félig kész, hozzáadjuk a répákat, még pár percig dinszteljük, megszórjuk kevés paprikával, sóval, borssal, és felöntjük vízzel.
  3. Míg a zöldségek puhulnak, a májat falatnyi darabokra vágjuk. Ha a zöldségek félig megpuhultak, a leveshez adjuk a májat és a zöldborsót.
  4. Amikor a máj is és a zöldségek is megfőttek, a leveshez adjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. Mielőtt hozzáadnánk, egy kevés levessel kavarjuk ki a hőkiegyenlítés végett. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és felforraljuk.
  5. Tálalás előtt kevés ecettel ízesítjük (elhagyható).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2795
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas zöldborsóleves
nyultanti 100 recept

Vitathatatlan, hogy a csirkemáj és a zöldborsó a legjobbat hozzák ki egymásból. De ebben a levesben még az eddigi tapasztalataimat is felülmúlták... Nem tudom, mi az oka: a tejszín, a többi zöldség? Egy biztos, pazar ízkombináció a végeredmény, még családunk azon tagjai is többször merítettek belőle, akik nem rajongói a leveseknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek