r
Nosalty Logó

Csirkemájas zöldborsóleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
nyultanti
Csirkemájas zöldborsóleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 51 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    291 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2060 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1693 micro
  • α-karotin
    1254 micro
  • β-karotin
    3782 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    20 micro
  • Lut-zea
    1957 micro
Összesen 252 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    760 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2450.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1165 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1771 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8240 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    827 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1477 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6770 micro
  • α-karotin
    5015 micro
  • β-karotin
    15127 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    7826 micro
Összesen 1003 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    249 micro
  • β-karotin
    752 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 51 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikákra, a hagymát apró kockára vágjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát megdinszteljük rajta. Amikor félig kész, hozzáadjuk a répákat, még pár percig dinszteljük, megszórjuk kevés paprikával, sóval, borssal, és felöntjük vízzel.
  3. Míg a zöldségek puhulnak, a májat falatnyi darabokra vágjuk. Ha a zöldségek félig megpuhultak, a leveshez adjuk a májat és a zöldborsót.
  4. Amikor a máj is és a zöldségek is megfőttek, a leveshez adjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt. Mielőtt hozzáadnánk, egy kevés levessel kavarjuk ki a hőkiegyenlítés végett. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és felforraljuk.
  5. Tálalás előtt kevés ecettel ízesítjük (elhagyható).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2853
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemájas zöldborsóleves
nyultanti 100 recept

Vitathatatlan, hogy a csirkemáj és a zöldborsó a legjobbat hozzák ki egymásból. De ebben a levesben még az eddigi tapasztalataimat is felülmúlták... Nem tudom, mi az oka: a tejszín, a többi zöldség? Egy biztos, pazar ízkombináció a végeredmény, még családunk azon tagjai is többször merítettek belőle, akik nem rajongói a leveseknek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...