r
Nosalty Logó

Zsályás-tejfölös darált hús makarónival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Zsályás-tejfölös darált hús makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2341.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    557 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    2546 micro
Összesen 789 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    210.9 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    151 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11705.4 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    2784 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    3080 mg
  • Nátrium
    5111 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    4705.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2599 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    376 mg
  • D vitamin:
    221 micro
  • K vitamin:
    2524 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    739 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1886 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    8438 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    12730 micro
Összesen 3946 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    38 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húsos szószhoz

  1. A kacsazsíron a finomra vágott újhagymát (kevés zöld részével együtt!) és az áttört fokhagymát sóval fedő alatt puhára pároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
  3. Ekkor tesszük bele a paradicsomot felkockázva, a zöldpaprikát felkockázva, a negyedekre szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet, a finomra vágott zsályalevelet, a finomra vágott zellerzöldet, az őrölt borsot és a sót.
  4. Lefedve 160 fokon főzzük, néha keverjük meg, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, enged a paradicsom és a zöldpaprika miatt levet, nem szükséges aláönteni semmit. Kb. 45 percig főzzük, kóstoljuk, ha kész, besűrítjük.
  5. A tejfölt és a tejszínt egy tálban összekeverjük, és a készre főtt húsos szószt ezzel felöntve összeforraljuk, pár perc forrás után megkeverjük, és kész, kikapcsoljuk.
  6. Lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a makarónit (bucatinit), leszűrjük, és forrón tálaljuk a darált húsos szósszal.
  7. Tálaláskor zsályával, petrezselyemmel díszítjük, kínáljunk mellé reszelt sajtot.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3510
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 26.

Ajánló

A darált húsos szószt tálalhatjuk spagettival, hosszú metélttel is vagy pennével. A hús lehet csirkemellfilé darálva, ekkor még könnyebb és finom marad az étel. Készülhet még pulykamell-filéből vagy kicsontozott, lebőrözöt csirkecomb felsőrészéből darálva, zamatos marad így a  hús. / Mivel  paradicsom hámozott, kimagozott, és nagyon pici kockákra van felvágva, valamint a zsálya is nagyon finomra vágva, ezért nem igazán látszódik a tésztában, de az íze ott van. Aki gondolja, tegyen a tálaláskor még rá, apróra vágva, akár paradicsom húst felkockázva, akár  friss zsályát. / A tészta, ha roppanósra van főzve, tényleg a szószban csodára képes, felszívja, és pont annyira lesz puha, amennyire kell, és nem tocsog a szószban, nagyon kellemes állagú és ízű lesz. Ennél a tésztánál is bebizonyosodott . Finom lett. :-O Előtte egy könnyed csirke-, vagy zöldség-  esetleg gyümölcslevest kínáljunk. Kínáljunk hozzá idény szerinti szörpöt, ásványvizet, finom bort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zsályás-tejfölös darált hús makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Május utolsó napja, szétnéztem a spájzban, hisz ilyenkor aranytartalékos csodákat lel az ember lánya, mint például: egy kis adagnyi darált hús a fagyóban, lapul a makaróni egy műanyag doboz alján, kinn a kertben már szépek és illatosak a friss fűszerek,...egy kis belegondolás, és máris itt az ötlet. Sikerült, finom lett, és a május végi kellemes melegben, pont nagyon jól sikerült,kellemes második fogás lett, a csirkeaprólék leves után. Gyorsan elkészíthető, friss illatos és zamatos zöldfűszeres, darált húsos, szószos, tésztás ételt szerettem volna készíteni, ami hamar megvan, finom, laktató, mégsem nehéz étel. A családnak ízlett, elfogyott.:-))

Hozzávalók

A húsos szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek