adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húsos szószhoz
A körethez
-
2.5 l víz
-
1 kávéskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
A tálaláshoz
-
2 szál petrezselyem
-
10 db zsálya
789
Kalória
42.2g
Fehérje
22.7g
Szénhidrát
60.7g
Zsír
941.1g
Víz
233.4g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húsos szószhoz
-
120g sertéscomb218 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
9g kacsazsír0 kcal
-
1g só0 kcal
-
40g csiperkegomba9 kcal
-
40g zöldpaprika7 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
9g petrezselyem3 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
90g tejföl178 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
A körethez
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
Összesen
789
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húsos szószhoz
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
1380g újhagyma265 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
45g kacsazsír0 kcal
-
4g só0 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
450g tejföl891 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
A körethez
-
750g makaróni0 kcal
-
2500g víz0 kcal
-
4g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A tálaláshoz
-
2g petrezselyem1 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
3946
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
A húsos szószhoz
-
8.9g sertéscomb16 kcal
-
20.4g újhagyma4 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g kacsazsír0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
1.5g paradicsom0 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
6.7g tejföl13 kcal
-
3.7g habtejszín11 kcal
A körethez
-
11.1g makaróni0 kcal
-
37g víz0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
A tálaláshoz
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g zsálya0 kcal
-
10 kcal
Összesen
57
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 60.7 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 233 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2341.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 557 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 98 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 1022 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 22.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 941.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 75 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 505 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 377 micro
-
α-karotin 27 micro
-
β-karotin 1688 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 2546 micro
Összesen
789
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 210.9 g
Zsír
-
Összesen 303.7 g
-
Telített zsírsav 151 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 97 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 1167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11705.4 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 189 mg
-
Kálcium 2784 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 492 mg
-
Foszfor 3080 mg
-
Nátrium 5111 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 113.6 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 4705.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2599 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 376 mg
-
D vitamin: 221 micro
-
K vitamin: 2524 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 739 micro
-
Kolin: 681 mg
-
Retinol - A vitamin: 1886 micro
-
α-karotin 135 micro
-
β-karotin 8438 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 12730 micro
Összesen
3946
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 46 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 1.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 69.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 28 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 38 micro
-
Lut-zea 188 micro
Összesen
57
kcal
Elkészítés
A húsos szószhoz
- A kacsazsíron a finomra vágott újhagymát (kevés zöld részével együtt!) és az áttört fokhagymát sóval fedő alatt puhára pároljuk.
- Beletesszük a darált húst, és keverés mellett fehéredésig pirítjuk.
- Ekkor tesszük bele a paradicsomot felkockázva, a zöldpaprikát felkockázva, a negyedekre szeletelt gombát, a petrezselyemzöldet, a finomra vágott zsályalevelet, a finomra vágott zellerzöldet, az őrölt borsot és a sót.
- Lefedve 160 fokon főzzük, néha keverjük meg, kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük, enged a paradicsom és a zöldpaprika miatt levet, nem szükséges aláönteni semmit. Kb. 45 percig főzzük, kóstoljuk, ha kész, besűrítjük.
- A tejfölt és a tejszínt egy tálban összekeverjük, és a készre főtt húsos szószt ezzel felöntve összeforraljuk, pár perc forrás után megkeverjük, és kész, kikapcsoljuk.
- Lobogó, sós, kicsit olajos vízben előírás szerint kifőzzük a makarónit (bucatinit), leszűrjük, és forrón tálaljuk a darált húsos szósszal.
- Tálaláskor zsályával, petrezselyemmel díszítjük, kínáljunk mellé reszelt sajtot.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Főzés ideje: 50 p
Május utolsó napja, szétnéztem a spájzban, hisz ilyenkor aranytartalékos csodákat lel az ember lánya, mint például: egy kis adagnyi darált hús a fagyóban, lapul a makaróni egy műanyag doboz alján, kinn a kertben már szépek és illatosak a friss fűszerek,...egy kis belegondolás, és máris itt az ötlet. Sikerült, finom lett, és a május végi kellemes melegben, pont nagyon jól sikerült,kellemes második fogás lett, a csirkeaprólék leves után. Gyorsan elkészíthető, friss illatos és zamatos zöldfűszeres, darált húsos, szószos, tésztás ételt szerettem volna készíteni, ami hamar megvan, finom, laktató, mégsem nehéz étel. A családnak ízlett, elfogyott.:-))