Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldségfasírt fokhagymás mártással

Zöldségfasírt fokhagymás mártással
Zöldségfasírt fokhagymás mártással
19 perc / előkészület: 15 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc ételem ez a zöldségfasírt! Készítettem már burgonya, sárgarépa és cukkini párosításban is. Így is nagyon finom, de nekem ez az összeállítás a nyerő. :-) Mikor a sós, az édes, és a kicsit csípős ízek jelen vannak egy ételen belül, maga az ízorgia. :-) Nem mellékesen, nagyon kevés a kalóriatartalma is! Fokhagymás tejföllel és bármilyen körettel vagy csak úgy önmagában is nagyon finom!

hozzávalók / 2 adag

Zöldségfasírt

Petrezselymes-fokhagymás tejföl

Szólj hozzá!

elkészítés

Zöldségfasírt

  1. A burgonyát és az almát lereszeljük a nagy lyukú reszelőn. (Ha bio az alma, nyugodtan héjastól!) A sárgarépát a kis lyukú reszelőn. (Ilyenkor szoktam a fokhagymát is belereszelni.) Befűszerezzük ízlés szerint.
  2. Hozzáadjuk a zabpehelylisztet. Ha lédús a massza, adhatunk kicsit többet is hozzá. Egy jól dolgozható massza legyen. Végül a 2 tojással összekeverjük.
  3. Vizes kézzel gombócokat formázva, az előzőleg felhevített kókuszzsírban, vagy olívaolajban, mindkét felét aranybarnára sütjük.
  4. Petrezselymes-fokhagymás tejföllel tálaljuk. Ebből a mennyiségből kb. 14 db lesz.

Petrezselymes-fokhagymás tejföl

  1. Tejfölt egy tálkában kikeverjük. Beletesszük a sót, borsot (színes borsot szoktam), citromlevet, (vagy almaecetet), fokhagymát és kicsi kókuszvirágcukrot, apróra vágott petrezselymet. Közben kóstolgassuk, és ízesítsünk még utána, ha szükséges, saját ízlésünk szerint.
  2. Petrezselyemszárral díszíthetjük.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 797
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kandi02

Mióta szakács: 2015.12.18.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségfasírt, vegyes zöldségfasírt fokhagymás öntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1065
burgonya 3 db
sárgarépa 3 közepes db
alma 3 közepes db
tojás 2 db
zabpehelyliszt 4 csapott ek
fokhagyma 2 gerezd
kurkuma 1 teáskanál
oregánó 1 késhegynyi
1 kk
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kókuszcukor 1 kk
chili 0 ízlés szerint
kókuszzsír 2 ek
tejföl 5 dl
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 1 csokor
négyszínű bors 0 ízlés szerint
kókuszcukor 1 kk
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint