r
Nosalty Logó

Lenmagos lencsepogácsa

Timejja9
Lenmagos lencsepogácsa
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

746
Kalória
24.8g
Fehérje
58.4g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
26g
Víz
30g
Koleszterin
13.5g
Rost
2.6g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 4477 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    303 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 746 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.8 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3127.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    620 mg
  • Foszfor
    1816 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    81 mg

Víz

  • Összesen
    155.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2467 micro
  • Kolin:
    707 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    485 micro
Összesen 4477 kcal
  • 16% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    15.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 450 kcal

Elkészítés

  1. A lencsét előző nap átmossuk, beáztatjuk. Másnap puhára főzzük.
  2. A főzött lencsét leturmixoljuk (pürésítjük), majd hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott hagymát, zabpelyhet és lenmaglisztet.
  3. Az így kapott fasírttésztából lepénykéket vagy hengereket formázunk, darált lenmagba forgatjuk mindegyiket, és forró olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Húst helyettesítő, fehérje és szénhidrátban gazdag fasírozott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...