r
Nosalty Logó

Töltött tészta spárgamártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéjas Kávé
Töltött tészta spárgamártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Összesen 86 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3313.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    1662 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    2491 micro
  • β-karotin
    7471 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    24317 micro
  • Lut-zea
    4679 micro
Összesen 1017 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6627.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    1056 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    1548 mg
  • Nátrium
    3324 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.5 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1428.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1672 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1205 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    217 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    14941 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    48634 micro
  • Lut-zea
    9359 micro
Összesen 2036 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelékhez az alapanyagokat felaprítjuk, majd egy lábosban olajat hevítünk.
  2. Beletesszük a zöldségeket, a cukkini kivételével, és a rozmaringot, és kb 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és hozzákeverjük a cukkinit is. Hagyjuk elpárologni a bort, hiszen csak az ízre van szükségünk, az alkoholtartalomra nincs.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a dobozt pedig kiöblítjük kb 1 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedve 30 percig főzzük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik.
  4. Közben főzzük enyhén sós vízben a tésztát kb 10 percig, még lehessen harapni, nehogy túlfőjön!
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.

Spárgamártáshoz

  1. A mártáshoz hevítsünk olívaolajat, dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsuk pár percig, majd vegyük ki, és a spárgát dobjuk bele. Jöhet a chilli, ha használunk, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük 10 percig, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük. Ha kész, keverjük hozzá a sajtot (én füstölt sajtot reszeltem bele, isteni lett).
  2. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, az aljára merjünk egy keveset a spárgamártásból, majd jöhetnek a tészták, melyeket a paradicsomos zöldségekkel töltsünk meg. Aprólékos, időigényes, de higgyétek el, megéri!
  3. A tésztákat rendezzük el szépen állítva, jöhet a maradék mártás és a tetejére az újabb adag reszelt sajt.
  4. Előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt megsül.
  5. Tálalás előtt pár percig hagyjuk hűlni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2918
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Fahéjas Kávé 20 recept

A könyv telis-tele jobbnál jobb tészta receptekkel. Komolyan. Én imádom a tésztát, mindazok ellenére, hogy nem annyira fogyókúrás.:D Mivel a spárga azért még itt van a nyakunkon, ezt a töltött tésztát választottuk, melyre spárgamártás került. Konzekvenciám, hogy NEKEM, hangsúlyozom nekem, a paradicsomos töltelék, mely a tésztában van, és a spárgamártás együtt nem annyira működött. Azaz pont az volt a baj, hogy elnyomták egymást. A töltelék a tésztával nagyon finom, a spárgamártás pedig fenomenális... És mindez megfejelve egy kis rápirított sajttal...

Hozzávalók

A töltelékhez

Spárgamártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?