Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött tészta spárgamártással

Töltött tészta spárgamártással
Töltött tészta spárgamártással
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A könyv telis-tele jobbnál jobb tészta receptekkel. Komolyan. Én imádom a tésztát, mindazok ellenére, hogy nem annyira fogyókúrás.:D
Mivel a spárga azért még itt van a nyakunkon, ezt a töltött tésztát választottuk, melyre spárgamártás került.
Konzekvenciám, hogy NEKEM, hangsúlyozom nekem, a paradicsomos töltelék, mely a tésztában van, és a spárgamártás együtt nem annyira működött. Azaz pont az volt a baj, hogy elnyomták egymást. A töltelék a tésztával nagyon finom, a spárgamártás pedig fenomenális...
És mindez megfejelve egy kis rápirított sajttal...

hozzávalók / 2 adag

  •  350 g tölthető csőtészta (én cannellonit használtam)

A töltelékhez:

  • olívaolaj
  • 1 fej hagyma, finomra vágva
  • 3 szál zeller, durvára vágva
  • 2 sárgarépa, durvára vágva
  • 1 kk friss rozmaring, felaprítva
  • 300 g cukkini, durvára vágva
  • 50 ml fehérbor
  • 350 g paradicsompüré
  • 1 dl víz (a paradicsomos dobozt öblítsük ki)
  • só, fekete bors

Spárgamártáshoz:

  • fekete bors
  • 1 gerezd fokhagyma, egészben
  • 500 g spárga, durvára vágva
  • 250 ml zöldségleves alaplé
  • csipetnyi chillipor (elhagyható)
  • 50 g reszelt sajt
  • kevés reszelt parmezán
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A töltelékhez az alapanyagokat felaprítjuk, majd egy lábosban olajat hevítünk.
  2. Beletesszük a zöldségeket, a cukkini kivételével, és a rozmaringot, és kb 3-4 percig pároljuk. Felöntjük a borral, és hozzákeverjük a cukkinit is. Hagyjuk elpárologni a bort, hiszen csak az ízre van szükségünk, az alkoholtartalomra nincs.
  3. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a dobozt pedig kiöblítjük kb 1 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, lefedve 30 percig főzzük közepes lángon, míg be nem sűrűsödik.
  4. Közben főzzük enyhén sós vízben a tésztát kb 10 percig, még lehessen harapni, nehogy túlfőjön!
  5. A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  6. A mártáshoz hevítsünk olívaolajat, dobjuk bele a fokhagymát, és pirítsuk pár percig, majd vegyük ki, és a spárgát dobjuk bele. Jöhet a chilli, ha használunk, kicsit pirítsuk, majd öntsük fel az alaplével. Közepes lángon főzzük 10 percig, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsük. Ha kész, keverjük hozzá a sajtot (én füstölt sajtot reszeltem bele, isteni lett).
  7. Egy tűzálló tálat kenjünk ki olajjal, az aljára merjünk egy keveset a spárgamártásból, majd jöhetnek a tészták, melyeket a paradicsomos zöldségekkel töltsünk meg. Aprólékos, időigényes, de higgyétek el, megéri!
  8. A tésztákat rendezzük el szépen állítva, jöhet a maradék mártás és a tetejére az újabb adag reszelt sajt.
  9. Előmelegített sütőben nagyjából 25-30 perc alatt megsül.
  10. Tálalás előtt pár percig hagyjuk hűlni.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 615
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjas Kávé

Mióta szakács: 2013.02.09.
20 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spárgamártásos töltött tészta, cannelloni spárgamártással, sajtos-spárgaszószos töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!