Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnélás cannelloni

Garnélás cannelloni
Garnélás cannelloni
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gyors, egyszerű és finom fogás, ha valaki szereti a garnélás ételeket, ez egy kicsit másfajta elkészítési mód, mint általában a szokásos olíva-fokhagyma-paradicsom kombináció. 

hozzávalók / 4 adag

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

ajánlat

Tálaláskor egy gerezd citromot ajánlok hozzátenni, a rák mindenképpen megkívánja. 

Szólj hozzá!

elkészítés

Garnéla

  1. Forrásban lévő, sós vízbe beleteszünk 3 gerezd fokhagymát és az 1 kg garnélarákot. Az újra forrástól számítva 7-10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Töltelék

  1. Aprítóba teszünk egy kis fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, csokor petrezselymet, és nem túl pépesre aprítjuk őket, majd egy tálba tesszük a masszát.
  2. A garnélarákot szintén nem túl pépesre aprítjuk, és a tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit, tejszínt, és az egészet jól összedolgozzuk.

Összeállítás

  1. Egy tepsit vagy jénai tálat jól kivajazunk, és a töltelékkel elkezdjük megtölteni a cannelloni csövecskéket. A tepsiben egymás mellé fektetjük őket szorosan.
  2. Rászórjuk a háromféle sajtot és a nagyon picire aprított brokkolit. (A brokkoli elhagyható.)
  3. Végül a tojást felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és az egészre szépen elterítve ráöntjük.
  4. Mehet az előmelegített, 190 C-os sütőbe, nem kell letakarni, kb. 15 perc után én meg szoktam szúrni egy csövet, hogy eléggé megpuhult-e. Ha nem és már a levet is felitta a tészta, akkor még egy kicsi tejszínt utánaönthetünk. Akkor van készen, ha a cannelloni csövek megpuhultak.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 616
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Biri36

Mióta szakács: 2013.09.15.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

canneloni, töltött tésztacsövek, garnélarákos töltött tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1037
garnéla 1 kg
1 kávéskanál
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
petrezselyem 1 csokor
tojás 1 db
habtejszín 0.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
mozzarella 20 dkg
grana padano 10 dkg
trappista sajt 20 dkg
habtejszín 200 ml
tojás 1 db
tej 1 dl
vaj 1 tk
cannelloni 15 db
brokkoli 20 dkg