r
Nosalty Logó

Garnélás cannelloni

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Biri36
Garnélás cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 1037 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 4141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Összesen 169 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5463 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1142 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    1347 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    650 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    779 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1184 micro
Összesen 1037 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    314 g

Zsír

  • Összesen
    233.6 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    21852.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    532 mg
  • Kálcium
    4569 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    533 mg
  • Foszfor
    5389 mg
  • Nátrium
    10779 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1499.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2863 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    178 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    1275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2602 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    3115 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4737 micro
Összesen 4141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    887.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    106 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Elkészítés

Garnéla

  1. Forrásban lévő, sós vízbe beleteszünk 3 gerezd fokhagymát és az 1 kg garnélarákot. Az újra forrástól számítva 7-10 percig főzzük, majd leszűrjük.

Töltelék

  1. Aprítóba teszünk egy kis fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, csokor petrezselymet, és nem túl pépesre aprítjuk őket, majd egy tálba tesszük a masszát.
  2. A garnélarákot szintén nem túl pépesre aprítjuk, és a tálba tesszük.
  3. Hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, chilit, tejszínt, és az egészet jól összedolgozzuk.

Összeállítás

  1. Egy tepsit vagy jénai tálat jól kivajazunk, és a töltelékkel elkezdjük megtölteni a cannelloni csövecskéket. A tepsiben egymás mellé fektetjük őket szorosan.
  2. Rászórjuk a háromféle sajtot és a nagyon picire aprított brokkolit. (A brokkoli elhagyható.)
  3. Végül a tojást felverjük egy tálban, hozzáadjuk a tejet, a tejszínt, és az egészre szépen elterítve ráöntjük.
  4. Mehet az előmelegített, 190 C-os sütőbe, nem kell letakarni, kb. 15 perc után én meg szoktam szúrni egy csövet, hogy eléggé megpuhult-e. Ha nem és már a levet is felitta a tészta, akkor még egy kicsi tejszínt utánaönthetünk. Akkor van készen, ha a cannelloni csövek megpuhultak.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1113
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 17.

Ajánló

Tálaláskor egy gerezd citromot ajánlok hozzátenni, a rák mindenképpen megkívánja. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors, egyszerű és finom fogás, ha valaki szereti a garnélás ételeket, ez egy kicsit másfajta elkészítési mód, mint általában a szokásos olíva-fokhagyma-paradicsom kombináció. 

Hozzávalók

Garnéla

Töltelék

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...