r
Nosalty Logó

Zöldséges csirkeragu zsemlegombóccal

NS
Zöldséges csirkeragu zsemlegombóccal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A csirkeraguhoz

A zsemlegombóchoz

806
Kalória
47.9g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
38.8g
Zsír
320.1g
Víz
275g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
12.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkeraguhoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkeraguhoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 3218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkeraguhoz

A zsemlegombóchoz

Összesen 149 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1973 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    900 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1285 micro
Összesen 806 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.5 g

Zsír

  • Összesen
    155 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7891.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    287 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    2367 mg
  • Nátrium
    3601 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1280.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1273 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    143 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    483 micro
  • Kolin:
    1056 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1158 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5141 micro
Összesen 3218 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 149 kcal

Elkészítés

A csirkeraguhoz

  1. A húst kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A zsiradékban megpirítjuk.
  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és a szeletelt gombával megpároljuk őket. Hozzáadjuk a citromlevet, öntsünk hozzá 0,5 l vizet, és morzsoljuk bele a leveskockát. Adjuk hozzá a borsót és kukoricát, és pároljuk meg. Adjuk hozzá a Rama Cremefine tejszínt, és kicsit forraljuk még.
  3. Alacsony lángon, sűrítsük be a keményítővel, adjuk hozzá a húst, és kis lángon főzzük pár percig. Végén sózzuk, borsozzuk.
  4. A zsemlegombóchoz a hagymát süssük világosra a vajban. A zsemlekockákat egy tálba rakjuk, összekeverjük a tojást, tejet, a sót és a borsot, és ezt ráöntjük a zsemlére. Hozzáadjuk a hagymát és a petrezselymet, majd hagyjuk állni 15 percet.
  5. Kézzel formázzunk belőle kicsi vagy közepes gombócokat, forgassuk meg a lisztben.
  6. Zubogó, sós vízbe rakjuk őket, és kicsit forralva főzzük 10-12 percig.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 55 p

Itt (Ausztriában) sok hasonló ételt lehet enni, amit csirkemellcsíkokkal készítenek tejszínes mártásban, és természetesen a tradicionális zsemlegombóccal tálalják. Ezt persze lehet variálni, más zöldséggel vagy esetleg rizzsel enni.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...