r
Nosalty Logó

Fokhagymás marhahús Mamikától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
pussycat
Fokhagymás marhahús Mamikától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1691 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 422 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    488 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4420.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1840 mg
  • Nátrium
    1833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    730 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    23012 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1691 kcal
  • 19% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1662 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kivesszük a megfőtt húst a levesből, és kb. 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A fokhagyma gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. (Én az uborkagyalun szoktam szeletelni.)
  3. A fokhagymát az olajon megsütjük.
  4. Amikor már jól illatozik, és már kezd rózsaszínű lenni, rádobjuk a húst, és jól átforgatjuk.
  5. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a paprikákkal.
  6. Rátesszük a paradicsompürét, és feleresztjük a húslevessel.
  7. Egyet-kettőt forralunk rajta, és kész is van.
  8. Friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 60 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9316
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 04.

Ajánló

Ehhez nem fontos különösebb köretet készíteni, mert a legfinomabb friss, puha és ropogós héjú kenyérrel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pussycat 150 recept

Ez is egy nagyon régi eledel lehet, biztosan több mint 100 éves, mert még szegény anyósom is, aki most lenne 98 éves, még az anyukájától tanulta. Amikor megismertem a Mamikát (anyósomat), nagyon sok olyan étellel találkoztam, amit még én soha azelőtt nem ismertem, mert más vidékről kerültem oda. Nagyon szerettem a főztjét, és igyekeztem megtanulni tőle a jó ételek főzésének elsajátítását. Ez is egyike volt a húslevese mellett, amit szintén csak Ő tudta úgy megfőzni, hogy híre volt. Nemsokára azt is meg szeretném osztani veletek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...