Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns marha

Pikáns marha
Pikáns marha
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A különleges ízeket kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a finom húsételt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, az uborkát, ringlit, és a kapribogyót apróra vágjuk.
  2. A marhahúst az inaktól és a hártyáktól megtisztítjuk, majd felszeleteljük kisebb darabokra, a megmosott petrezselymet finomra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, közben a húst sóval, borssal és majorannával fűszerezzük, majd forró olajban a szeletek mindkét oldalát barnára pirítjuk, utána kivesszük a serpenyőből.
  4. A zsírjában világosra pirítjuk a hagymát, majd a húst visszatesszük, újra átpirítjuk, felöntjük a húslevessel, belekeverjük a kapribogyót, az ecetes uborkát, a szardellát, a petrezselymet, a citromhéjat és a babérlevelet. Fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.
  5. Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel, majd a mártásba keverjük, felforraljuk, ecettel és mustárral ízesítjük. A babérlevelet kivesszük belőle.
  6. Vajba forgatott tésztával tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 827
elküldve: 3
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös-uborkás marha, marhalapocka pikáns szószban, pikáns marhaszelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit6
Kif Lee / Judit6 Thu, 2013-06-20 19:20

Ez annyira ínycsiklandónak tűnik, hogy nem kérdés, mi kerül -a ma megvásárolt marhát felhasználva- az asztalra holnap.
:)

436
marhalapocka 70 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
majoranna 1 csipet
mustár 1 tk
ecet 3 csepp
napraforgó olaj 4 ek
kovászos uborka 4 db
kapribogyó 1 ek
ringli 4 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 1.5 dl
marha alaplé 5 dl