Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres tökös egytál

Zöldfűszeres tökös egytál
Zöldfűszeres tökös egytál
120 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt "szombat esti, hát belőled meg mi legyen"-ként csináltam először, és a patisszon volt az alap. Azóta megcsináltam paradicsom nélkül is, mivel az egyik családtag allergiás rá, de határozottan fontos része a paradicsom, úgyhogy ha nem muszáj, nem érdemes kihagyni.:)

Sajnos borsot nem használhattam, mert a párom gyomra nem bírja, és az akkor még 3 hónapos kislányom pocija is fájt, ha borsos ételt ettem, de a borsikafű tökéletesen helyettesítette.

hozzávalók / 6 adag

Rizshez

Darált húshoz

Párolt zöldséghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Főzzük meg a rizst sima, sós vízben (sokkal jobban ki fog jönni a fűszerek íze, mintha ételízesítős vízben főznénk).
  2. A darált húst kicsit kifehérítjük olajon, majd fűszerezzük sóval, borsikafűvel, köménnyel és pirospaprikával, és puhára pároljuk.
  3. A zöldségeket kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Először a sárgarépát, majd a tököt pároljuk kicsit, hogy puhuljon, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot is. Ezzel is pároljuk keveset, majd hozzáadjuk a zöldfűszereket ízlés szerint.
  4. Ha minden elkészült, jénaiba rétegezzük: alulra a rizs, erre jön a darált hús, végül a zöldségek.
  5. A sajtot lereszeljük, egy részét belekeverjük a tejfölbe, ezt a zöldség tetejére öntjük, majd a maradék sajttal megszórjuk, és pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 147
elküldve: 3
receptkönyvben: 30
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Esztella

Mióta szakács: 2013.08.15.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott tök, zöldséges-húsos rakott cukkini, rakott zöldség jénaiban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PillangoButterfly
PillangoButterfly Thu, 2017-07-20 17:32

Elkészítettem némi módosítással. Engedd meg, hogy megosszam veled. Nekem sajnos tejallergiám van, így a tejföl helyett kókusztejet öntöttem rá, amiben előzetesen 4 tojást felvertem, így az állaga már elég sűrű lett számomra. És sajt helyett vegán műsajtot reszeltem bele.
Viszont az arányokat illetően nekem ezek furcsák voltak. Ennyi húshoz nekem bőven elég volt 1 patisszon, és ez a sajtféleség is 20 dkg volt csak, de szívem szerint elég lett volna a fele, de mindet rászórtam.
És végül, bevallom őszintén, elfelejtettem megfűszerezni a zöldségeket, mert közben messengeren gépeltem :D

641
0 ízlés szerint
rizs 0.5 bögre
víz 2 dl
darált sertéshús 60 dkg
0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
patisszon 2 db
sárgarépa 2 közepes db
paradicsom 3 közepes db
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tejföl 450 g
sajt 30 dkg