Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kinder bueno 2. (torta)

Kinder bueno 2. (torta)
Kinder bueno 2. (torta)
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémet feltétlenül hagyjuk teljesen kihűlni, mielõtt simára keverjük a margarinnal.
A csokoládét gõz fölött olvasszuk.
Tetejét olvasztott csokival díszítettem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A többi réteghez

A bevonathoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és a többi adalékot.
  2. Egy kerek, kapcsos tortaformába sütőpapírt teszünk, beleöntjük a habot, erre szórjuk a diót.
  3. 1 órán át sütőben szárítjuk.
  4. Mikor kész, hagyjuk hűlni, majd tálcára csúsztatjuk, a diós rész marad felül.
  5. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
  6. A tejből, tojássárgájából, cukorból, pudingporból krémet főzünk.
  7. Ha kihűlt, belekeverjük a margarint.
  8. Elfelezzük a krémet, s az egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
  9. A tortát a formában töltjük meg.
  10. A mogyorókrémmel megkent tésztára kenjük a sárga krémet, beborítjuk tejbe mártogatott háztartási kekszekkel, majd erre jön a csokis krém. (A kekszet ne áztassuk el a tejjel!)
  11. Tejszínhabbal vonjuk be.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 148 682
elküldve: 13
receptkönyvben: 964
elkészítve: 17/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-nutellás-tejszínes torta vaníliás és csokis krémmel

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Brigonia79
Brigonia79 Sat, 2015-12-26 16:16

Sziasztok! Ha valaki hasonló cipőben járna. (mivel jó pár éve nem érkezett válasz a kérdésekre) Én normál tortaformában sütöttem, és nem lett alacsony. (16 szeletes)

Brigonia79
Brigonia79 Wed, 2015-12-23 12:46

Szia! Mekkora tortaformában készítetted? 1x már megcsináltam, csak már nem emlékszem, csak arra, hogy nagyon finom. :-)

zsu007
zsu007 Thu, 2015-02-05 20:01

Én is mogyoróval, és babapiskótával csináltam, nagyon finom lett. :)

nori88
Nóri* / nori88 Sun, 2013-12-22 21:11

Szia! ez a torta lenne szenteste a desszert, holnap csinálom meg. De tényleg ilyen magas lesz..? Vagy kicsi tortaformában csináltad? Így a rétegek alapján nem tudom elképzelni, hogyan lesz ilyen magas..9 felnőtt+3 gyereknek kellene csinálnom, elég lesz szerinted ez az adag?
Köszönöm!

khencsi
khencsi Fri, 2012-01-06 14:29

Szia, koszike a receptet, már régóta sutom suti formájában, csak egy kérdésem lenne. Hogyan rakod a háztartási kekszet, én Katy kekszet szoktam venni Kauflandba :) hogy a kerek forma kijojjon? Nem vagyok szoke :)))) Csak egysezr már megprobáltam virág formában megsutni, beletordelni, de vhogy szétcsúszott az egész :)
Koszike elore is a segítséget :)
Hencsi

ednutka
Tünde / ednutka Fri, 2012-01-06 17:02

Ha elég sûrûre sikerült a krém, és a keksz is be van áztatva nem csúszhat szét, legalább is nekem mindig egészben maradt. Akár süti, akár torta készítésénél, mindig ROMDIL (Petit Beurre) kekszet használok (téglalap alakú), csak a széleit formára vágom! A téglalap alakú kekszet szorosan egymás mellé helyezed, s akkor szinte egyik tartja a másikat, a szélein pedig forma szerint igazítod! Nekem még mindig bejött! Sok sikert hozzá! Remélem segítettem!

khencsi
khencsi Fri, 2012-01-06 17:11

OK, koszike a gyors választ a lányom sznapjára készulok ilyen tortát sutni :) Aztán megírom mennyire jot ossze nekem :)

Molifa
Molifa Tue, 2011-09-20 17:06

Én elkészítettem ezt a tortát, mindent úgy csináltam ahogy le van írva!!!! ....., ha engedtek egy megjegyzést, én a szülinap előtti este csináltam és másnap kóstoltuk meg, de szerintem 2-3 naposan még jobban összeértek a rétegek még finomabb volt! ..., ha máskor is ezt készítek , biztos várok vele legalább 2 napot!:) Nagyon fincsi volt, mindenki imádta!

makutyi
makutyi Mon, 2011-09-12 14:41

Hétvégén megsütöttem (a család édesszájú részének nagy-nagy örömére) az alábbi változtatásokkal:
- a kekszréteget egy nagyon-nagyon vékony piskótalappal helyettesítettem, amit megkenegettem egy kis krémlikőrrel
- a 15 dkg diót egy kicsit sokallottam, viszont nem csak rászórtam a tésztára, hanem próbáltam egy kicsit belenyomogatni.
Egyébként nagyon finom, biztos, hogy máskor is sütni fogom, köszi a receptet.

ednutka
Tünde / ednutka Sun, 2011-08-28 22:13

Jól néz ki legközelebb kipróbálom ezt a változatot! Köszi szépen scarlett69! :)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2011-08-25 15:21

Egy hasonló receptet készítettem el, ott a tésztához nem kell liszt zsemlemorzsa és sütőpor, ezáltal gluténmentes lett, és nagyon finom! Igaz cukor több kellett hozzá. Én nem kekszet használtam, mert ugyan eredetileg a Vajdaságban kapható "plazma keksz" kellene bele, de itt olyan nem kapható, megkérdeztem, a recept vajdasági szakértőjét hogy mi legyen helyette, háztartási keksz, vagy babapiskóta, a babapiskótát javasolta! És a krémbe a csokit minek megolvasztani?? A forró főtt krém felébe beleteszem, a tábla csokit, és már el is olvadt...
Ilyen lett az eredmény:
http://scarletsite.com/news.php?extend.78.3

suvkat
suvkat Fri, 2011-04-01 20:27

Nem is találok szavakat... ez valami mennyei! Dió helyett mogyorót, háztartási keksz helyett babapiskótát használtam. Fantasztikusan jó recept, köszönöm!

piciadri
piciadri Tue, 2011-03-29 13:21

Gratula a recepthez Isteni finom, könnyű, és hatalmas sikerem volt vele :)
Megpróbálkoztam a csokidíszekkel is, és tényleg gyerekjáték... szóval bátran ajánlom mindenkinek, hogy kipróbálja :) Mégegyszer köszönöm :)

nemcsiko
nemcsiko Sat, 2011-02-12 17:16

Tegnap elkészítettem ezt a tortát egy különleges alkalomra. A párom színművész és tegnap volt premierje. A darab fergetegesen jó szórakozást nyújtott a nézőknek, a színészeknek nagy sikerük volt. De mikor a bemutató utáni ünneplésen előrukkoltam a tortámmal ÉN kaptam tapsot a művészektől!!!! Köszönet a receptért!!!

ednutka
Tünde / ednutka Sun, 2011-02-06 11:02

Szerintem alul felül lappal is elkészítheted nyugodt szívvel, mert nem ronthat rajta, annyi, hogy tényleg nem lesz olyan krémes.
A pudingpor helyett szerintem 2-3 evõkanál lisztet használhatsz.Bocs de hamarabb nem tudtam válaszolni! Remélem sikerült!

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2011-02-04 17:03

Ja és még most jut eszembe, hogy a puding helyett én mindíg rétes liszttel készítem a krémeket, hogy vajon mennyi evőkanálnyi kell belőle, hogy a kívánt állagú legyen? Köszönöm, köszönöm!

Anzsalej
Anzsalej Fri, 2011-02-04 16:59

Kedves Ednutka! Megkérnélek egy gyors válaszra....méghozzá azért, mert a hétvégén ez lenne a szülinapi torta. Az elképzelésem az, hogy hagyományosan szeretném elkészíteni, tehát alul felül tészta. A kérdésem, hogy szerinted az is rendben van így? Nekünk ez így túl tömény lenne, viszont az ízvilág bejön. Tehát azt gondoltam 2-szer 6 tojásfehérjés lapot sütnék. A tetejére nem tejszín kerülne, hanem csoki. Remélem sikerülni fog, izgulok. Köszönöm válaszod!

ednutka
Tünde / ednutka Wed, 2010-12-22 12:53

Nyugodt szívvel használhatod, már többbször készítettem én is boltiból, mikor "valódi" nem volt kéznél!
Kellemes Karácsonyi Készülõdést, s Boldog Ünnepet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-12-22 16:45

Köszönöm szépen a gyors választ!

Kellemes ünnepeket! Boldog Karácsonyt!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-20 12:16

Kedves ednutka!
Régebben már elkészített a receptedet, isteni finom...
most egy olyan kérdésem lenne,hogy a bevonáshoz használható-e rendes boltban vett tejszínhab, vagy az úgy már túl "gejl" lenne?

előre is köszi a választ, a receptet meg pláne:)

jucimama6666
jucimama6666 Sun, 2010-11-14 18:57

Kedves ednutka! Elnéztem a hozzászólásokat,ezért bocs,hogy azt írtam,hogy nyugodtan próbáld ki a receptet! További jó sütögetést kívánok!

ednutka
Tünde / ednutka Mon, 2010-11-01 11:09

Az elején, úgy 15-20 percet sütöm közepes fokozaton, aztán a legkisebb fokozaton, míg el nem készül.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-31 11:59

Hány fokon kell szárítani a tésztát??

jucimama6666
jucimama6666 Sun, 2010-10-24 10:49

Tegnapelőtt megsütöttem a lányom és a vejem szülinapjára,mindenkinek nagyon ízlett!! Egyszerű elkészíteni s a végeredmény isteni!!Kedves ednutka! Ne ijedj meg próbáld ki!! Köszi a receptet! /csokidarával díszítettem/

Mircike
Mircike Wed, 2010-09-22 17:59

 remek recept, ma este megcsinálom, éjszaka dermednui hagyom a hűtőben és holnap díszítem tejszínhabbal, csokival.ezer köszönet a receptért!:

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-07-05 20:49

Sziasztook:)
Holnap csinálok ilyet először...remélem sikerül:)nagyon jól hangzik:)

Nikola26
Nikola26 / Nikola26 Tue, 2010-06-15 11:43

Én csak egy valamit nem értek.Hogy az elején a tortaformába öntjük a habot és rászórjuk a diót.De egyáltalán semmiféle habról nem volt szó,max. a díszítésnél. :/ valaki segítsen,kérem!!!

ariel76
ariel76 / ariel76 Thu, 2010-06-24 11:52

Szia Nikola26

A recept első sor így hangzik:
1.A tojásfehérjét felverjük, apránként hozzáadjuk a cukrot és a többi adalékot.
Tehát a tojásfehérje habá felvert változata a hab amibe a dión kivül mindent beleteszel és ezt öntöd a tortaformába.
Remélem tudtam vele segíteni.

Szia ariel76

ádika
ádika Fri, 2010-06-04 16:04

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hány fokon szárítod a habot?
Előre is köszi a választ!

ednutka
Tünde / ednutka Sat, 2010-03-20 22:32

Szióka! Nagyon egyszerûek: a csokit gõz felett felolvasztod, hogy minnél folyósabb legyen aztán injekciós sziringával felszívod, s egy fóliával letakart vágódeszkára olyan alakzatokat formázol belõle amilyeneket csak akarsz. Miután kihült és megkeményedett óvatosan lehúzod a fóliát róluk, s már is elkészültek a csokifigurák. Sok sikert!
Ha van otthon lufi, vagy inkább narancs, azt is betakarhatod fóliával, s csorgathatsz rá csokoládét, így félkörû alakzatokat is remekelhetsz!

sz.ildiko
Sweetie Pie / sz.ildiko Fri, 2010-03-19 16:41

szia tünde!

az olvasztott csoda csokiformák hogy készülnek? mármint a tetejére, díszítésképpen. leírnád nekem? :)

2189
cukor 6 ek
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 2 evőkanál
zsemlemorzsa 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
dió 15 dkg
tojássárgája 6 db
cukor 25 dkg
tej 7 dl
vaníliás pudingpor 3 csomag
csokoládé 10 dkg
margarin 25 dkg
nutella 25 dkg
háztartási keksz 20 db
tej 2 dl
habtejszín 3 dl