r
Nosalty Logó

Zöldséges rakottas

tekovacs
Zöldséges rakottas
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A rakottashoz

Az öntethez

325
Kalória
13.7g
Fehérje
33.4g
Szénhidrát
15.8g
Zsír
279.9g
Víz
130.4g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
9.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakottashoz

Az öntethez

Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakottashoz

Az öntethez

Összesen 1297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakottashoz

Az öntethez

Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    279.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3791 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    716 micro
Összesen 325 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    63 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    522 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    1108 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1027 mg
  • Nátrium
    878 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    133.7 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1119.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2064 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    521 micro
  • Kolin:
    448 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    15162 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2865 micro
Összesen 1297 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

A rakottashoz

  1. A megtisztított zöldségeket szeleteljük (kelkáposztát ujjnyi vastag csíkokra, többit karikára).
  2. Enyhén sós vagy vegetás vízben sorban előfőzzük 5-5 percig: először a kelkáposztát, aztán a pórét, majd a burgonyát, és végül a répát, hogy el ne színezze a többit. (A bugonyát külön főztem, mialatt a többit forraltam.)
  3. Az előfőzött zöldségeket egy kivajazott szögletes sütőtálba soronként és fajtánként rakjuk, szépen csíkora rendezve, színek szerint. :)
  4. A tojást elkeverjük a tejszínes tejben, fűszerezzük és a rakott zöldségekre öntjük.
  5. Lefedjük alufóliával, és kb. 50 percet közepes hőmérsékleten pároljuk.
  6. Majd fólia nélkül 15-20 perc alatt pirulásig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 65 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26x17

Zöldséges, kímélő/fogyókúrás ételek között keresgélve akadtam erre Lajos Mari - Hemző Károly: 99 zöldségtál c. könyvében. Bevált! Ezután többször is megcsinálom.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...