r
Nosalty Logó

Erdélyi rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Erdélyi rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 2051 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Összesen 72 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    345 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    138 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    652 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 344 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.9 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3816 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    433 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    444 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    649 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2300.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    607 micro
  • Kolin:
    1251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    303 micro
  • β-karotin
    3912 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    4526 micro
Összesen 2051 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    272 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 72 Kcal

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük.
  2. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc).
  3. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre dinszteljük (5-10 perc).
  4. A tojásokat villával felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával.
  5. A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük.
  6. Fél centi vastag karikákra szeljük a paradicsomot, ezekkel a szeletekkel fedjük be a rakottast.
  7. Először lefedve, majd a fedőt levéve kb. 1 órán keresztül nagy, majd kisebb lángon sütjük, míg az oldala szépen megbarnul, megfeketedik, a paradicsomok teljesen megpuhulnak.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 917
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 152552
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 07.

Ajánló

A három evőkanál almaecet helyett 1 citrom levét is használhatjuk savanyítani! Csirke helyett pulyka is tökéletes, sőt, az eredeti recept szerint disznóhússal készül, csak mi a szárnyasokat preferáljuk. Könnyű fehérbor illik mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Erdélyi recept, édesanyám kapta a pótnagymamámtól, én most először próbáltam ki. Remek nyári vendégváró, könnyű, mégis laktató és nagyon finom. A tojást jó frissen, sütés előtt ráönteni, de a többi alkotórész előre elkészíthető! Másnap, hidegen is finom.

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek