Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdélyi rakott padlizsán

Erdélyi rakott padlizsán
Erdélyi rakott padlizsán
130 perc / előkészület: 40 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erdélyi recept, édesanyám kapta a pótnagymamámtól, én most először próbáltam ki. Remek nyári vendégváró, könnyű, mégis laktató és nagyon finom. A tojást jó frissen, sütés előtt ráönteni, de a többi alkotórész előre elkészíthető! Másnap, hidegen is finom.

hozzávalók / 6 adag

A padlizsánhoz

A húshoz

Az összeállításhoz

ajánlat

A három evőkanál almaecet helyett 1 citrom levét is használhatjuk savanyítani!
Csirke helyett pulyka is tökéletes, sőt, az eredeti recept szerint disznóhússal készül, csak mi a szárnyasokat preferáljuk.
Könnyű fehérbor illik mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat meghámozzuk és felkockázzuk, almaecettel savanyított, sós vízben 5 percig főzzük.
  2. A húst felkockázzuk, olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk és ráöntjük a bort. Kis lángon, fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul (kb. 15 perc).
  3. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre dinszteljük (5-10 perc).
  4. A tojásokat villával felverjük, jól megsózzuk, megborsozzuk, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elkeverjük a darával.
  5. A hozzávalókat egy nagy edényben összeforgatjuk, margarinnal kikent hőálló tálba öntjük.
  6. Fél centi vastag karikákra szeljük a paradicsomot, ezekkel a szeletekkel fedjük be a rakottast.
  7. Először lefedve, majd a fedőt levéve kb. 1 órán keresztül nagy, majd kisebb lángon sütjük, míg az oldala szépen megbarnul, megfeketedik, a paradicsomok teljesen megpuhulnak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 124 224
elküldve: 37
receptkönyvben: 1 771
elkészítve: 44/62
Facebookon megjelent: 1

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

padlizsános-tojásos csirke, rakott padlizsán csirkével

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

jurotri
jurotri Sun, 2015-04-12 12:40

Leirás Nr.4 -"a tojásokat ..............és elkeverjük a darával" Sajnos nem értem, milyen darával? A recept különben Super, szeretném elkésziteni

Szuszo
Szuszo / Szuszo Sat, 2014-08-30 16:22

Meglepően finom volt ! Én a húst steak fűszerrel ízesítettem és nagyon jó párosítás volt.
Köszi a receptet.

viki82
viki82 Fri, 2012-12-14 23:10

Megcsinaltam (en is sajttal a tetejen), es NAGYON finom lett!!! Mi rizst ettunk melle.

Adrienn77
Adrienn77 Thu, 2011-09-22 13:23

Nagyon köszönöm ezt a receptet! A hétvégén a nagymamámtól kaptam négy padlizsánt, és a szokásos padlizsánkrém és töltött padlizsán helyett (azaz mellett:)) valami mást is szerettem volna kipróbálni. Ahogy megláttam, a recepted mellett döntöttem. Már akkor jóllaktam, amikor a húst pároltam a borban. :) A végeredmény nagyon-nagyon finom!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sat, 2011-08-20 10:46

A hétvégi, húsban tobzódó dőzsölés után valami igazán könnyűre fájt a fogam, de nem akartam már megint pármai padlizsánt készíteni, inkább tettem hát inkább egy rövid gasztronómiai utazást Erdélybe. A húst gombával helyettesítettem, minden mást ugyanúgy csináltam. Finomat ettünk, köszönjük.

ihorvath66
ihorvath66 Tue, 2011-07-19 21:02

Elkészítettem. Finom. Hozzátettem hat cikk apróra vágott foghagymát és megszórtam parmezánnal. Nagon finom. Kösz a receptet!

skyli
skyli Mon, 2011-06-20 11:45

Köszi szépen :) Csak cukkini van itthon :) lehet hogy majd la lesz padlizsán akkor megcsinálom :) ha megcsináltam, írok, hogy milyen lett :)

skyli
skyli Mon, 2011-06-20 02:43

Ezt lehetne cukkiniből is? Vagy a kettő nagyon más? :D

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2011-06-20 10:25

Kedves Skyli, még sosem próbáltam, de rossz biztos nem lesz, bár a cukkininek kevesebb íze van. Meg vigyázz a főzésnél is, nehogy szétfőjön, könnyebben puhul. Mindenesetre sok sikert! :) Üdv, Durcsó

borzaska26
borzaska26 Mon, 2010-08-23 22:12

Kedves Durcsó!A csaladnak ízlett az étel,könnyű kis vacsora volt.Köszi a receptet!!!

339
padlizsán 1.25 kg
0 ízlés szerint
almaecet 3 ek
csirkemell filé 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
fehérbor 1 dl
vöröshagyma 3 közepes fej
napraforgó olaj 2 ek
tojás 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
búzadara 3 evőkanál
paradicsom 3 közepes db
margarin 2 dkg