r
Nosalty Logó

Rakott spárga 4. - csirkemellel

Kataa
Rakott spárga 4. - csirkemellel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

624
Kalória
46.2g
Fehérje
9.8g
Szénhidrát
44.5g
Zsír
279.7g
Víz
337.8g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1618 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    466 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    807 micro
Összesen 624 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.7 g

Zsír

  • Összesen
    178 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6472.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    2434 mg
  • Nátrium
    1667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1118.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1566 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    954 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1739 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3229 micro
Összesen 2496 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
  2. A zöldspárga fás részét levágjuk. Ha szükséges, akkor zöldséghámozó segítségével a szárat "meghámozzuk". A szálakat három egyenlő részre vágjuk. Sós, kissé cukros vízben puhára főzzük (10 perc).
  3. A 3 tojást habosra verjük, hozzákeverjük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint adagolva a kaprot.
  4. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját.
  5. Beletesszük a puhára főtt spárgát és az elkészült csirkemellet.
  6. Tetejére öntjük a tojásos-tejfölös-sajtos masszát.
  7. Megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal.
  8. Készre sütjük (én gázsütőben 180 fokon, végén 200 fokon), amíg szépen meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Spárgás finomságot szerettem volna készíteni, ami hamar elkészül. Interneten keresgéltem hasonló recept után, végül a sokféle megoldás ebben a receptben ötvöződött.

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...