Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott spárga 4. - csirkemellel

Rakott spárga 4. - csirkemellel
Rakott spárga 4. - csirkemellel
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Spárgás finomságot szerettem volna készíteni, ami hamar elkészül. Interneten keresgéltem hasonló recept után, végül a sokféle megoldás ebben a receptben ötvöződött.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kapor helyett ki lehet próbálni petrezselyemmel, metélőhagymával... vagy bármi mással. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, kevés olajon pirítani kezdjük. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük.
  2. A zöldspárga fás részét levágjuk. Ha szükséges, akkor zöldséghámozó segítségével a szárat "meghámozzuk". A szálakat három egyenlő részre vágjuk. Sós, kissé cukros vízben puhára főzzük (10 perc).
  3. A 3 tojást habosra verjük, hozzákeverjük a tejfölt, 10 dkg reszelt sajtot és ízlés szerint adagolva a kaprot.
  4. Egy tűzálló tálat vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk az alját.
  5. Beletesszük a puhára főtt spárgát és az elkészült csirkemellet. 
  6. Tetejére öntjük a tojásos-tejfölös-sajtos masszát.
  7. Megszórjuk a maradék (10 dkg) reszelt sajttal.
  8. Készre sütjük (én gázsütőben 180 fokon, végén 200 fokon), amíg szépen meg nem pirul.

  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 752
elküldve: 26
receptkönyvben: 380
elkészítve: 25/34
Facebookon megjelent: -

szakács

Kataa

Mióta szakács: 2010.06.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kapros-csirkés rakott spárga, tejfölös-sajtos spárga csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

norsolya
norsolya Sun, 2014-05-18 14:35

Kapor helyett szerecsendióval csináltam, az is nagyon illik a spárgához. Tökéletes lett!

Tristi
Tristi Mon, 2012-04-30 20:55

Isteni!Szó nélkül maradtunk a mai ebéd közben:)Köszi!

Zsuffa
Zsuffa / Zsuffa Thu, 2012-04-26 14:23

Finom lett! Én tettem hozzá egy kis tésztát alulra, és egy kis felaprított medvehagymát is.

613
zöldspárga 0.5 kg
csirkemell filé 2 db
tojás 3 db
tejföl 350 g
sajt 20 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
vaj 1 ek
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 csipet
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 1 teáskanál