r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres-tejszínes sertésszűz roston

Sütőtök89
Zöldfűszeres-tejszínes sertésszűz roston
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

707
Kalória
66g
Fehérje
3.3g
Szénhidrát
46.5g
Zsír
254.6g
Víz
241.5g
Koleszterin
56.7mg
Élelmi rost
2.4g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 707 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1412 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    849 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    254.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 707 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    792 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1698 mg
  • Nátrium
    861 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    509.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    408 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1412 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A szűzpecsenyét megmossuk, levagdossuk róla a zsíros részeket, és 1-1,5 cm vastag érmékre szeleteljük.
  2. Az olajjal összekeverjük a fűszereket (ízlés szerint, a zöldfűszerekből kb. 1-1 csapott mokkáskanálnyit), belezúzzuk a fokhagymát.
  3. A húst jól összeforgatjuk az így kapott páccal, és legalább 3-4 órára, de inkább 1 napra hűtőbe tesszük.
  4. Ezután serpenyőbe tesszük az érméket egymás mellé, és egyik oldalukat nagy lángon hirtelen kisütjük, majd miután megfordítottuk őket, lejjebb vesszük a lángot. Ekkor a sajtot feldarabolva rájuk szórjuk, és meglocsoljuk a tejszínnel, majd lefedve kb. 6-8 perc alatt készre pároljuk.
  5. Frissen tálaljuk. Legjobb hozzá a fokhagymás-petrezselymes krumpli, de krumplipürével, sült zöldségekkel és rizzsel is nagyon-nagyon finom.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 6 p
  • Sütés ideje: 4 p

Még sosem dolgoztam ezelőtt szűzpecsenyével, pedig hallottam, hogy isteni. Nemrég kaptunk barátoktól ilyen kincset, és szerettem volna belőle valami klasszat, így hát mentem a magam feje után. Kicsit féltem, hogy  elbarmolok egy ilyen nemes alapanyagot, de bátraké a szerencse.... És hát olyannyira klassz lett, hogy meg is osztom Veletek! :) Omlós, kicsit szaftos, és érvényesül a hús, nem nyomja el semmi más, inkább kiteljesíti. A tejszínt nem kell fűszerezni semmivel, mert míg párolódik, szépen magába szívja a húson levő fűszereket. Mi nagyon szerettük.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...