r
Nosalty Logó

Szűzpecsenye rozmaringos babbal

Évi néni
Szűzpecsenye rozmaringos babbal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

1121
Kalória
95.4g
Fehérje
142.1g
Szénhidrát
18.6g
Zsír
251.9g
Víz
130g
Koleszterin
36g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 1121 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 2242 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Szűzpecsenye

Rozmaringos bab

Összesen 145 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4166.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    1749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    142.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    251.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    897 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1121 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8333.2 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    1180 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    987 mg
  • Foszfor
    2396 mg
  • Nátrium
    3498 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

Víz

  • Összesen
    503.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1795 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 2242 kcal
  • 19% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 145 kcal

Elkészítés

Szűzpecsenye

  1. A szüzet teljesen lehártyázzuk, ha van rajta. Sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben egy kanál olajat felhevítünk, azon a szüzet erős tűzön minden oldalán megkapatjuk, majd a 200 fokosra előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen, és 8 perc alatt készre sütjük.

Rozmaringos bab

  1. A babot feltesszük annyi vízben főni, ami ellepi. Ha felforrt a víz, leöntjük róla, és feltöltjük csirkealaplével. Hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát, halványító zellert és borsozzuk (ha valaki sósabban szereti, még adhat hozzá plusz sót). Ha leforrna a lé, pótoljuk. Ha félig megpuhult a bab, hozzáadjuk a rozmaring ágat is.
  2. Ha a bab megpuhult, kivesszük belőle a rozmaring ágat és a megfőtt zöldségeket.
  3. A zöldségeket turmixgépen pürésítjük, és ezzel sűrítjük be a bab levét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Olyasmire vágytam, amit nagyon ritkán készítek. Fejtett babot 1-2 évente főzök, sertést is nagyon ritkán eszünk, de ez nagyon finom lett. Besűrítem majd ezt a menüt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...