Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rántott máj répás krumplipürével

Rántott máj répás krumplipürével
Rántott máj répás krumplipürével
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nyári ebédre vágytam, és ez lett belőle :).

hozzávalók / 3 adag

A krumplipüréhez

A májhoz

A salátához

ajánlat

Kovászos uborkával még finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat és a burgonyákat ételízesítős vízben, a két szál petrezselyemmel feltesszük főni. 
  2. A májakat kétfele vágjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban aranybarnára sütjük. (Majd csak a tányéron sózzuk, nehogy megkeményedjenek.)
  3. A salátához a paradicsomokat és a lilahagymát szeletekre vágjuk, ízlés szerint sót, borsot, bazsalikomot szórunk rá, és kevés olívaolajjal és citromlével locsoljuk meg. (Ha túl savanykás a paradicsom, pergessük meg csipetnyi cukorral a salátát.) 
  4. Ha a répa és a krumpli puhára főtt, krumplinyomón átnyomjuk, sót, borsot teszünk rá, darabokban belekeverjük a vajat, majd a tejfölt és addig keverjük, amíg szép sima nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 736
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

vNóra

Mióta szakács: 2011.05.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirkemáj, krumplis répapüré májjal, krumplipüré répával és lilahagymás paradicsomsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1066
burgonya 3 db
sárgarépa 3 nagy db
vaj 10 dkg
tejföl 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 2 szál
csirkemáj 6 db
tojás 2 db
finomliszt 5 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
napraforgó olaj 1 dl
paradicsom 3 db
lila hagyma 1 közepes fej
olívaolaj 3 ek
citromlé 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint