Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cordon Bleu 3. - csirkemellből

Cordon Bleu 3. - csirkemellből
Cordon Bleu 3. - csirkemellből
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a göngyölt húsokat. Sokat elkészítettem már mindenféle szakácskönyvből, de talán még többet találtam ki én, és azokkal gyakorlatoztam, szórakoztam a legegyszerűbbtől a legegzotikusabbig. Annyit tudok mondani, hogy a jó öreg Cordon Bleu volt az egésznek az alapja.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Az étteremben, ahol dolgozok, többféle körítést is szoktak rendelni melléje. Van, aki sült burgonyát szeretne, van, aki mexikói körettel fogyasztja. Szerintem ugyanúgy fogyasztható burgonyapürével, parasztos burgonyával, akár párolt rizzsel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet jól kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ráhelyezzük a sajt- és sonkaszeleteket, majd jó szorosan felgöngyöljük.
  3. Bepanírozzuk, akár duplán is, és bő olajban szép aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 655
elküldve: 5
receptkönyvben: 508
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: 2

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell, sajttal és sonkával töltött rántott csirke, sajttal-sonkával töltött csirke, sajtos-sonkás rántott csirke

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fanyul
fanyul Fri, 2012-02-03 17:38

Isteni otletet adtal hetvegere. A husi a korettel egyutt fantasztikusan nez ki. Udv :))

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-06-13 09:19

Kedves Boti!
Az, amit leírtál a krumpliról, csodajól hangzik! Szegény fejed, a csirke lenne a lényeg, ehelyett mi a krumpliért lelkesedünk. De mit tegyek, ha tényleg olyan izgalmas! És nem mellékesen pofonegyszerű. Köszi!
Koszider

sütipofa
sütipofa Mon, 2011-06-13 08:34

Kedves Boti!

Nagyon szépen köszönöm a köret ötletét. Hamarosan meg is csinálom, végre vmi újdonság, nem csak a megszokott unalmas rizs, krumplipüré stb

Szép Napot:
Viki

boti
Boti / boti Sat, 2011-06-11 23:06

A koret, egyfajta "wedges" krumpli (burgonya), csak haziasal elkeszitve. A hejaban fott krumplit meghamoztam es hasabokra vagtam. Majd egy nagyobb talban( edenyben) osszekevertem lisztet, sot, pirospaprikat, fekete borst, izles szerint mas fuszereket is. Ebbe a talba beleraktam a krumplikat is es jol osszeraztam, hogy a fuszerkeverek ragadjon ra. Utanna, mej forro olajban ( deep fry ) ropogosra sutom, akar csak a sultkrumplit ( szalmakrumplit).
Nem art ha a krumpli egy kicsit meg nedves, mert jobban raragad a fuszeres liszt.
Sok sikert es jo etvagyat hozza.

Ez a koret nagyon finom, ha miutan megsul, megszorod rozmaringal, zuzott fokhagymaval es reszelt sajtal. Majd 5-6 percre es forro sutoben meg lepiritod egy kicsit. Ha van ra lehetoseg, felso langal. (gratinalod)

sütipofa
sütipofa Sat, 2011-06-11 22:49

Kedves Boti!

Esetleg megosztanád velem a képen látható köret elkészítésének a módját? Iszonyatosan jól néz ki...köszönöm
üdv: Viki

1388
csirkemell filé 20 dkg
trappista sajt 50 g
sonka 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
tojás 1 db
zsemlemorzsa 1 ek
napraforgó olaj 1 dl