Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldfűszeres malackaraj

Zöldfűszeres malackaraj
Zöldfűszeres malackaraj
420 perc / előkészület: 20 perc sütés: 400 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondoltam, kipróbálom. Kitűnően átsült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karaj bőrét bevagdaljuk.
  2. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a chilit összekeverjük az olívaolajjal, és a húst bedörzsöljük vele.
  3. A fűszeres húst sütőzacskóban egy éjszakára, de akár egész napra hűtőbe tesszük, hogy a fűszerek alaposan átjárják.
  4. Másnap a 70 fokos sütőbe helyezzük 5-6 órára konfitálni.
  5. Majd kibontjuk a zacskóból, megsózzuk, kacsazsírt teszünk rá, mellé félbevágott burgonyákat sózva, borsozva, rozmaringgal megszórva, és pirosra, ropogósra sütjük, 180 fokra felkapcsolva a sütőt.

  • sütési hőfok: 70°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x30x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 598
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sült fűszeres karaj burgonyaágyon, chilis-rozmaringos malackaraj tepsiben

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

z1
z1 / z1 Tue, 2011-08-23 14:15

Szia!
Jó kis recept, tetszik!
Bár én a kacsazsírt kihagytam volna.
Nem biztos, hogy egy malachúsnak kacsaízűnek kell lennie.
Z.
Ui: A véleményem mint mindig, most is szubjektív!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2011-08-23 14:50

Szia!

Kacsazsír nagyon kevés (ízét nem változtatta meg),- viszont jóval egészségesebb, mint a malacé (én azt is szeretem, meg a jó ropogós bőrt is - tudok élni). Szerintem ugyanolyan jó sertészsírral is, sőt ha bővebben bánsz vele lesz egy kis pecsenyezsírod is. Az is fincsi. Egyébként köszi az elismerést. Legkedvesebb elfoglaltságom ez sok más feladat mellett. Üdv: Évi néni

z1
z1 / z1 Tue, 2011-08-23 15:23

...néztem valami gasztroműsort 2-3 éve és ott is pont a kacsazsír egészséges mivoltáról értekeztek.
Bretagne-t hozták fel példának, ahol állítólag még a kacsazsírt is kacsazsírral eszik.
Gondolná az ember, hogy milyen egészségtelen, pedig ( ha jól emlékszem ) statisztikai adatokkal igazolták, hogy nagyságrendekkel kevesebb az érrendszeri és szívbetegek száma, mint más francia területeken.
Visszatérve a receptre, ha tényleg kevés akkor nem baj, bár nagyon karakteres az íze.
Én sem csak kacsához használom, de mindig csak szárnyasokhoz.
Az én olvasatomban azokhoz a friss fűszerekhez, tökéletesen elég az olívaolaj.
Z.

862
sertés rövidkaraj 1.5 kg
zöldbors 1 ek
kakukkfű 1 ek
rozmaring 1 ek
majoranna 1 ek
petrezselyem 1 ek
fokhagyma 1 fej
chili 2 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
kacsazsír 1 ek
burgonya 1 kg