r
Nosalty Logó

Curry-s malacsült almaszósszal

NS
Curry-s malacsült almaszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

627
Kalória
35.9g
Fehérje
67.2g
Szénhidrát
23.8g
Zsír
459.8g
Víz
7.5g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
27.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    459.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 627 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.8 g

Zsír

  • Összesen
    95.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1727.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    268.9 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1839.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    188 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 2512 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. Az olajban elkeverjük a curry port a szétnyomott fokhagymával, majd bedörzsöljük a bevagdalt bőrös malacba, és sózzuk. Míg pihen, a burgonyát, a hagymát s az almátfelkockázzuk.
  2. Sütőzacskóban sóval, borssal, nagyon kevés olajjalösszerázzuk a burgonyát a hagymával. Belehelyezzük egy tűzálló tálba,lehetőség szerint egyenletesen eloszlatjuk a zacskóban, és ráfektetjük a húst.A zacskót lezárjuk,hideg sütőben, a sütőt kb. 170 fokra feltekerjük, s 1-1,5 óráig sütjük, a hús vastagságától, korától függően.
  3. Míg sül, vajon a felkockázott almát elődinszteljük. Ha készen van a hús, kivesszük a zacskóból, levét az almára öntjük, s visszatesszük a sütőbe megpirulni, lehetőleg légkeverésesen kb. 20 percre.
  4. A párolódó almához hozzáadjuk a mustárt, a mézet és almalét vagy bort, ha azt használunk, a chilipaprikát is, s összerottyantjuk. Burgonyatörővel vagy botmixerrel szósz állagúra hozzuk. Tálaláskor a hús és a köret mellé adagoljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Imádom a curry fanyar ízét az alma és a mustár savanykásságával és a chili csípősségével. Persze, ha családi ebédre készül, a csípős elhagyható.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek