Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejben sült császárhús

Tejben sült császárhús
Tejben sült császárhús
110 perc / előkészület: 10 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Annabell Langbein-től láttam egy főzős műsorban. Olyan egyszerűen készíti az ételeket. Hihetetlenül omlós lett a hús, míg a bőre ropogott, fantasztikus volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A császárhús bőrét beirdaljuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdeket a húson vágott nyílásokba dugdossuk.
  2. Bőrrel lefelé fordítva, 220 fokosra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen az olajon 20 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a bőr legyen felül, és a hús köré öntjük a tejet, de csak annyit, hogy a bőrös részig ne érjen el.
  3. Lefedjük fóliával, és egy órán keresztül 140-150 fokon sütjük.
  4. A fóliát eltávolítva ropogósra pirítjuk a húst.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 177
elküldve: 8
receptkönyvben: 240
elkészítve: 20/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fokhagymás tejben sült császárhús, sült császárhús, egyszerű sült császárhús

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aantee
aantee / aantee Fri, 2013-12-27 21:29

Körülöttem mindenki tepsiben süti az oldalast, de én sosem, mert hogy úgy kiszárad és nem az igazi. lábasban szoktam, úgy nagyon finom, de csak korlátozott mennyiség készíthető. De ezzel a trükkel sztem bármilyen hasonló húsnemű nagyon-nagyon finomra, omlósra süthető! Ma ettük meg a maradékot és még mindig nem száradt ki! Örök hálám! :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2013-12-02 21:46

Köszönöm szépen, bár az érdem nem az enyém, én is egy főzőműsorban láttam és izgatott, vajon milyen lehet. Nekem is nagyon tetszett.
Üdvözlettel: Évi néni

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2013-10-28 17:12

Szia Évi,
szombaton a hentespultból rámkiabált egy gyönyörű szép császárhús darab, hogy hellooooooo vegyél meg!!!!:) Megvettem, ma dilemma elé állított a dolog, hogy a szokásos sörös vagy ne vacakoljak mááá legyen tejes az elég régóta őrizgetett recepted alapján:) Végül megsütöttem a leírásod alapján. Kb. 5 perc alatt eltüntette a férjem a tányérjáról a tetemes adagot, közben 3x hallgattam, hogy ez valami isteni finom, ilyet máskor is csinálj:) Annyit tettem csak hozzá, hogy a tejbe is tettem 1 kiskanál sót + fokhagymagranulátumot. Annyira jó volt a tej is a végén, hogy sajnáltam kiönteni, így csináltam krumplipürét hozzá és ezzel a nagyon ízletes tejjel kevertem ki.
Jelentem (bár eddig sem volt kétségem) megtartalak:)))) Köszönöm a mai rendkivül fincsi ebédet. Sok puszi érte: Gabi

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2013-10-29 08:59

Szia Gabi!
Könnyek a szememben, közben fülig ér a szám. Aranyos vagy, köszönöm. Ugye mennyire egyszerű, biztos azért ilyen fincsi. Köszönöm, hegy elmondtad ezt. A krumplipüré nagyon jó ötlet. Puszi: Évi néni

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-05-07 18:05

Jaj nekem, a sült császár a gyengém... :) Mindenképp kipróbálom.
Üdv: Fahéj

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2013-05-07 19:51

Köszi! Már meg is csodáltam. Jaj,de guszta az is! És akkor most ne legyek éhes? :)))

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2013-05-08 14:18

De, és azonnal kettőt süssél. Mindegyikből egyet. Meglátod, kevés lesz. Még életemben nem ízlett ennyire húsétel. Igaz, előtte soha nem is készítettem császárhúsból. Szerelmese lettem. Üdv: Évi néni

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-05-07 13:40

Hűűű de jó, hogy belestem az oldalra:) Fantasztikus ötlet! Köszi Évi, feltétlenül kipróbálásra kerül. Szép hetet:), üdv: Gabi

618
sertéshús 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 0.5 fej
napraforgó olaj 3 ek
tej 10 dl