r
Nosalty Logó

Tejben sült császárhús

Évi néni
Tejben sült császárhús
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

618
Kalória
61.3g
Fehérje
12.2g
Szénhidrát
31.9g
Zsír
179.3g
Víz
160g
Koleszterin
141.8mg
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 618 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 618 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4974.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2472 kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. A császárhús bőrét beirdaljuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdeket a húson vágott nyílásokba dugdossuk.
  2. Bőrrel lefelé fordítva, 220 fokosra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen az olajon 20 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a bőr legyen felül, és a hús köré öntjük a tejet, de csak annyit, hogy a bőrös részig ne érjen el.
  3. Lefedjük fóliával, és egy órán keresztül 140-150 fokon sütjük.
  4. A fóliát eltávolítva ropogósra pirítjuk a húst.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 100 p
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30

Ezt a receptet Annabell Langbein-től láttam egy főzős műsorban. Olyan egyszerűen készíti az ételeket. Hihetetlenül omlós lett a hús, míg a bőre ropogott, fantasztikus volt.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek