Nosalty Logó

Tejben sült császárhús

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tejben sült császárhús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 618 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2472 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1243.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 618 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.1 g

Zsír

  • Összesen
    127.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4974.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1259 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    247 mg
  • Foszfor
    2201 mg
  • Nátrium
    975 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 2472 Kcal
  • 21% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A császárhús bőrét beirdaljuk, minden oldalát sózzuk, borsozzuk, a fokhagyma gerezdeket a húson vágott nyílásokba dugdossuk.
  2. Bőrrel lefelé fordítva, 220 fokosra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen az olajon 20 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, hogy a bőr legyen felül, és a hús köré öntjük a tejet, de csak annyit, hogy a bőrös részig ne érjen el.
  3. Lefedjük fóliával, és egy órán keresztül 140-150 fokon sütjük.
  4. A fóliát eltávolítva ropogósra pirítjuk a húst.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 15371
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Ezt a receptet Annabell Langbein-től láttam egy főzős műsorban. Olyan egyszerűen készíti az ételeket. Hihetetlenül omlós lett a hús, míg a bőre ropogott, fantasztikus volt.

Hozzászólások

Gabys

H??? de jó, hogy belestem az oldalra:) Fantasztikus ötlet! Köszi Évi, feltétlenül kipróbálásra kerül. Szép hetet:), üdv: Gabi

Évi néni

Biztosan fogod szeretni. Olyan omlós, hogy hihetetlen. Üdv: Évi néni

Fahéj

Jaj nekem, a sült császár a gyengém... :) Mindenképp kipróbálom. Üdv: Fahéj

Évi néni

Ugye milyen isteni. Van még egy receptem, amit nem tudtunk abbahagyni, pedig már betegre ettük magunkat (http://evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/2013/01/isteni-kinai-mazas-boros-malacsult.html). Esetleg próbáld ki ezt is. Üdv: Évi néni

Fahéj

Köszi! Már meg is csodáltam. Jaj,de guszta az is! És akkor most ne legyek éhes? :)))

Évi néni

De, és azonnal kett?t süssél. Mindegyikb?l egyet. Meglátod, kevés lesz. Még életemben nem ízlett ennyire húsétel. Igaz, el?tte soha nem is készítettem császárhúsból. Szerelmese lettem. Üdv: Évi néni

Jolimami

Azta.... Hétvégén megcsinálom! Köszi!!!!!

Évi néni

Váljék egészségetekre.! Sok puszi: Éva

Gabys

Szia Évi, szombaton a hentespultból rámkiabált egy gyönyör? szép császárhús darab, hogy hellooooooo vegyél meg!!!!:) Megvettem, ma dilemma elé állított a dolog, hogy a szokásos sörös vagy ne vacakoljak mááá legyen tejes az elég régóta ?rizgetett recepted alapján:) Végül megsütöttem a leírásod alapján. Kb. 5 perc alatt eltüntette a férjem a tányérjáról a tetemes adagot, közben 3x hallgattam, hogy ez valami isteni finom, ilyet máskor is csinálj:) Annyit tettem csak hozzá, hogy a tejbe is tettem 1 kiskanál sót + fokhagymagranulátumot. Annyira jó volt a tej is a végén, hogy sajnáltam kiönteni, így csináltam krumplipürét hozzá és ezzel a nagyon ízletes tejjel kevertem ki. Jelentem (bár eddig sem volt kétségem) megtartalak:)))) Köszönöm a mai rendkivül fincsi ebédet. Sok puszi érte: Gabi

Évi néni

Szia Gabi! Könnyek a szememben, közben fülig ér a szám. Aranyos vagy, köszönöm. Ugye mennyire egyszer?, biztos azért ilyen fincsi. Köszönöm, hegy elmondtad ezt. A krumplipüré nagyon jó ötlet. Puszi: Évi néni

Törölt felhasználó

FANTASZTIKUS , fogás, GRATULÁLOK.!

Évi néni

Köszönöm szépen, bár az érdem nem az enyém, én is egy f?z?m?sorban láttam és izgatott, vajon milyen lehet. Nekem is nagyon tetszett. Üdvözlettel: Évi néni

aantee

Tényleg nagyon finom!

Évi néni

Ugye? Egyre többeknek tetszik. Köszönöm, hogy megosztottad velem. Üdv: Évi néni

aantee

Körülöttem mindenki tepsiben süti az oldalast, de én sosem, mert hogy úgy kiszárad és nem az igazi. lábasban szoktam, úgy nagyon finom, de csak korlátozott mennyiség készíthet?. De ezzel a trükkel sztem bármilyen hasonló húsnem? nagyon-nagyon finomra, omlósra süthet?! Ma ettük meg a maradékot és még mindig nem száradt ki! Örök hálám! :)

Évi néni

Én is ezt érzem az üzenet olvasása után. Szép estét!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.