Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacsült reszelt sült krumplival

Malacsült reszelt sült krumplival
Malacsült reszelt sült krumplival
125 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a krumplira helyezném a hangsúlyt.

Pár évvel ezelőtt vendégségben voltunk egy ismerősömnél, és ott ettünk először ilyen formában.

Azóta sokszor elkészítettem. Kiadós és finom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Káposztasalátával kitűnő.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malachúst besózzuk, felrakjuk főni a zsírral, és annyi vízzel, ami ellepi.
  2. Először fedő alatt pároljuk, míg kicsit nem kezd puhulni. Ekkor levesszük a fedőt, és hagyjuk szépen megsülni.
  3. Amikor majdnem kész, borsozzuk, és zúzott fokhagymát szórunk rá.
  4. A krumplit meghámozzuk, és odatesszük főni. Amikor félig megfőtt, kiszedjük, és kis hűlés után nagylyukú reszelőn tepsibe reszeljük.
  5. Ezután sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük az olajat.
  6. Alufólia alatt addig sütjük, míg pirosodni kezd.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18x27 cm
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 655
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Olgi1213

Mióta szakács: 2011.11.05.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tepsis malacsült, tepsiben sült malac krumplival, malacsült krumplival tepsiben sütve

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Thu, 2012-09-20 10:26

Kár, hogy írtad, mert egyből éhes lettem... De csak érjek haza, ez lesz a vége.

880
süldő malac 1 kg
burgonya 1 kg
disznózsír 2 ek
napraforgó olaj 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd