r
Nosalty Logó

Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 1236 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 6171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

A tálaláshoz

Összesen 63 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3298.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    1827 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1652.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    295 mg
  • Retinol - A vitamin:
    303 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    433 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2187 micro
Összesen 1236 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    350.5 g

Zsír

  • Összesen
    270.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16494.1 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    507 mg
  • Kálcium
    1764 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    687 mg
  • Foszfor
    4348 mg
  • Nátrium
    9133 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    8263.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    620 micro
  • Kolin:
    1474 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1516 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    2165 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10935 micro
Összesen 6171 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A csirkemellhez

  1. A csirkemellfilét mossuk, lecsepegtetjük, közepesen nagy kockákra vágjuk. A hagymákat pucoljuk, lereszeljük. A bacont felkockázzuk. A fokhagymát picire vágjuk, v. nagyon vékonyan felszeleteljük, v. áttörjük.
  2. A kacsazsíron a kétféle hagymát kevés sóval, fedő alatt átpároljuk, majd beletesszük a felkockázott bacont, néha keverjük meg, de fedő alatt készre pároljuk, beletesszük a csirkemell kockák, fehéredésig keverés mellett átpirítjuk, beletesszük a fűszereket, beletesszük a házi mirelit zöldborsót, felöntjük kevés vízzel (néha keverjük és kóstoljuk meg), fedő alatt 150-160 fokon főzzük, kis lángon kb. 50 percig.
  3. Elkeverjük a tejföllel a tejszínt és a borsot és sót, majd ha a hús puha, az ízek megfelelőek, felöntjük vele a csirkemellet, elkeverjük, hagyjuk összeforrni, keverés mellett, és ha kész, kóstoljuk, majd kikapcsoljuk, melegen tartjuk.
  4. Egy tálban a nokedli hozzávalóit összekeverjük, vizet teszünk bele (ha többet, így lazább tésztát kapunk), és gyorsabb a sós, olajos, forrásban lévő vízbe a kiszaggatása, amint a nokedli feljön a víz tetejére, kb.1 perc várás, majd szedhetjük is ki, lecsepegtetve egy jénaiba tesszük, amikor kész az összes nokedli, tálalhatunk.
  5. A csirkemellet a nokedlival, savanyúval és szeletelt sajttal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 5136
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 17.

Ajánló

 A fokhagymát, én ebben az esetben, szép lehelet vékony szeletekre vágtam, mivel jó nagy gerezdjeim voltak itthon. Ezért ha nagyok, lehet reszelni is, amúgy apróra vágni vagy áttörni fokhagymanyomóval,ki hogy szereti, kinek mennyi ideje, türelme van hozzá. Finom bor. Sajttal és jó melegen tálaljuk. :-)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Zöldborsós-baconos csirkemell nokedlivel
Éva-Anyóca 350 recept

Találtam a fagyasztóban lévő kutatásom során még: zöldborsót és csirkemellet, a szószos változat nem volt kérdés, bacont a hűtőben leltem, lapka sajtot is, tejszínt, nokedli meg régen volt, mivel a nap már hiányzik az életünkből, sárga színét a kurkumával hoztam be a tányérra, de nem tettem bele sokat, ne legyen túl domináns az íze, most a színére volt szükség.:-) A nokedli tésztájába kicsivel több vizet szoktam tenni, és jó alaposan elkeverem, ezáltal könnyebben tudom szaggatni és finom, lágy nokedlit kapok, nem is kell sokáig főzni.Van, aki kevesebb vizet használ, és nem keveri el teljesen sima egynemű tésztává, hagy benne egy kis tojásos-lisztes részt,és úgy szaggatja ki, azoknál kicsit az állaga a tésztának másabb lesz, mert jobban látszik kifőzés után is, miből van: liszt, tojás is...Kicsivel több ideig is kell főzni. Ez már tényleg ízlés kérdése, és hogy ki hogy tanulta, ki hogy tapasztalta, a szaggatáskor, hogy neki melyik mód a jobb. Finom volt a savanyúval, sajttal. Adhatunk hozzá reszelt trappista sajtot is.

Hozzászólások

NapsütötteVidékünkön

Kedves Éva! Nagyon tetszik! Köszi a receptet! M?vészúr

Éva-Anyóca

Kedves szasztisz! Nagyon szépen köszönöm.:-) Szívesen.:-) Szép vasárnapot kívánok! Éva-Anyóca (Éva)

Hozzávalók

A csirkemellhez

A hús szaftjához

A nokedlihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek