Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Füstölt lapockás-sajtos csirkemell

Füstölt lapockás-sajtos csirkemell
Füstölt lapockás-sajtos csirkemell
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet nemrég találtam. Ma próbáltam ki, és nagyon finom lett. Gondoltam, megosztom veletek. Eredetileg bacon szalonnával készülne, de nem kaptam, csak füstölt lapockát. Nagyon jó helyettesítés lett, mert a füstölt hús kellemes ízt adott neki. 

Tudod-e? A lapocka a sertésláb felső része, mely zsírosabb, mint a comb. Megsüthetjük egyben, kockázhatjuk is pörköltnek, de darált húsként, fasírtként is főszerepet játszhat a főzés során. Kötözve és füstölve, kötözött parasztsonkaként ismerjük. (forrás: otletkonyha.hu)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őzgerinc formánkat béleljük ki egyesével a lapocka szeletekkel úgy, hogy a végük túllógjon a forma peremén.
  2. Egy mélyebb edényben keverjük össze a lisztet, tejfölt, tojást és a reszelt sajtot.
  3. A csirkemelleket vágjuk apró (kb. 1,5-2 centis) kockákra, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel, petrezselyem zölddel fűszerezzük.
  4. A felaprított húst keverjük össze a sajtos masszával, és öntsük bele a lapockával bélelt formába.
  5. A lapocka szeletek végeit hajtsuk rá a húsos masszára úgy, hogy végig befedje azt.
  6. Végül a formát fedjük le alufóliával, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig, majd vegyük le a fóliát, és süssük tovább még 10-15 percet.
  7. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 10×20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 3 419
elküldve: 2
receptkönyvben: 71
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tunder70

Mióta szakács: 2013.03.20.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölt lapockás-sajtos csirkemell őzgerincformában, őzgerincformában sült csirkemell, sajtos csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Icka
Icka Thu, 2013-05-30 09:51

Szia!
Ez nagyon jól hangzik. El fogom készíteni!
Üdv. Icka

356
füstölt lapocka 30 dkg
csirkemell filé 1 db
trappista sajt 20 dkg
tojás 3 db
finomliszt 3 ek
tejföl 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint