r
Nosalty Logó

Zöldbabsaláta vajas rizzsel

java46
Zöldbabsaláta vajas rizzsel
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

zöldbab saláta

vajas rizs

480
Kalória
12.1g
Fehérje
70.1g
Szénhidrát
17.7g
Zsír
364.6g
Víz
29.9g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 1917 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 480 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    4731 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5676 micro
Összesen 1917 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

zöldbab saláta

  1. A babot mosás és tisztogatás után a közben felforrt vízbe öntjük, lefedve 10 percig roppanósra főzzük.
  2. A 10 percben felaprítjuk a hagymát, uborkát és paprikát, a marinádot a kagylókról egy tálkában a hagymára öntjük. A kagylót egy salátástálba tesszük.
  3. A babot egy szűrőkanállal a vízből kiszedve, lecsöpögtetve a kagylóhoz tesszük. Az átöblített rizst azonnal a bab főzővizébe tesszük, átkeverjük, és lefedve 15 percig pároljuk, amíg a főzővíz eltűnik. Ekkor egy darabka vajat a tetejére dobunk, és újra átkeverjük, tálalásig lefedjük.
  4. Ekkor a kagylós babhoz adjuk a paprikát, a leszűrt hagymát, az uborkát, az olajjal és ecettel meg sóval ízesítjük, én egy piros chili paprikát is hozzá aprítottam, majd tálalunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 25 p

Amikor kevés az időm, és még nem tudom, hogy mit készítek ebédre vagy vacsorára, mindig akad egy ötlet (persze, ha a hozzávalók rendelkezésre állnak), és mindig a legízletesebb ételek sikerülnek.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek