r
Nosalty Logó

Zöldbabsaláta vajas rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
java46
Zöldbabsaláta vajas rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 1917 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

zöldbab saláta

vajas rizs

Összesen 88 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    1183 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1419 micro
Összesen 480 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    855 mg
  • Nátrium
    1978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1458.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    768 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    966 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    624 micro
  • β-karotin
    4731 micro
  • β-crypt
    402 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5676 micro
Összesen 1917 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 88 Kcal

Hozzávalók

zöldbab saláta

vajas rizs

Elkészítés

zöldbab saláta

  1. A babot mosás és tisztogatás után a közben felforrt vízbe öntjük, lefedve 10 percig roppanósra főzzük.
  2. A 10 percben felaprítjuk a hagymát, uborkát és paprikát, a marinádot a kagylókról egy tálkában a hagymára öntjük. A kagylót egy salátástálba tesszük.
  3. A babot egy szűrőkanállal a vízből kiszedve, lecsöpögtetve a kagylóhoz tesszük. Az átöblített rizst azonnal a bab főzővizébe tesszük, átkeverjük, és lefedve 15 percig pároljuk, amíg a főzővíz eltűnik. Ekkor egy darabka vajat a tetejére dobunk, és újra átkeverjük, tálalásig lefedjük.
  4. Ekkor a kagylós babhoz adjuk a paprikát, a leszűrt hagymát, az uborkát, az olajjal és ecettel meg sóval ízesítjük, én egy piros chili paprikát is hozzá aprítottam, majd tálalunk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1534
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 13.

Ajánló

Ha van otthon egy csokor csombor, a leveleket megvagdosva és azzal megszórva nagyon illik hozzá. Nekem sajnos ma ez hiányzott.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor kevés az időm, és még nem tudom, hogy mit készítek ebédre vagy vacsorára, mindig akad egy ötlet (persze, ha a hozzávalók rendelkezésre állnak), és mindig a legízletesebb ételek sikerülnek.

Hozzászólások

Hozzávalók

zöldbab saláta

vajas rizs

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.