r
Nosalty Logó

Egyszerű zöldbabsaláta

java46
Egyszerű zöldbabsaláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

117
Kalória
3.3g
Fehérje
14.2g
Szénhidrát
6.5g
Zsír
185g
Víz
-
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
6.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4180 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 50 kcal

Elkészítés

  1. A zsenge zöldbab mindkét végén a szár - és virágmaradványt levágjuk, megmossuk, és felforraljuk. Csak roppanós állapotáig főzzük, hogy ne legyen túl puha. (Én felforralás után lefedve kb. 15 percig a forró vízben hagyom.)
  2. Közben a hagymát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra szeleteljük, és a salátástálba helyezzük, rálocsoljuk az ecetet.
  3. Ha a babot leszűrtük, a hagymához öntjük, aztán olajjal meglocsoljuk.
  4. Az ecetes hagymával jól összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, ill. a csomborleveleket és a petrezselyemzöldet apróra vágva rászórjuk.
  5. A paradicsomot cikkekre vágva köré helyezzük.
  6. Tálalás előtt egy órán át lefedve a hűtőben érleljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Ezt az egyszerű zöldbab salátát a férjem Édesanyjától, Németországban tanultam.

További receptek

Őszi saláta körtével

Nagyon változatos salátákat lehet ősszel is készíteni, igyekeztünk egy picit tartalmasabbat, hiszen került bele édesburgonya és cékla is. Amivel pedig megkoronáztuk az a sült ...

Vénusz

Sokhagymás tojássaláta

A húsvét közeledtével mindannyian készülünk a családi összejövetelekre és a finomabbnál finomabb ételeket is izgatottan várjuk. Az ünnepi asztalra ezúttal egy különleges ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...