r
Nosalty Logó

Egyszerű zöldbabsaláta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
java46
Egyszerű zöldbabsaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 50 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    185 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    721 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    864.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    740 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    526 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4180 micro
Összesen 466 kcal
  • 1% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    275 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 50 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsenge zöldbab mindkét végén a szár - és virágmaradványt levágjuk, megmossuk, és felforraljuk. Csak roppanós állapotáig főzzük, hogy ne legyen túl puha. (Én felforralás után lefedve kb. 15 percig a forró vízben hagyom.)
  2. Közben a hagymát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra szeleteljük, és a salátástálba helyezzük, rálocsoljuk az ecetet.
  3. Ha a babot leszűrtük, a hagymához öntjük, aztán olajjal meglocsoljuk.
  4. Az ecetes hagymával jól összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, ill. a csomborleveleket és a petrezselyemzöldet apróra vágva rászórjuk.
  5. A paradicsomot cikkekre vágva köré helyezzük.
  6. Tálalás előtt egy órán át lefedve a hűtőben érleljük.
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 36350
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 03.

Ajánló

Üde, nem megterhelő saláta bármely vegetáriánus körethez, de halhoz, húsokhoz is kitűnő. Nálunk a tejfölös hering, lásd:@{Majonézes-joghurtos heringsaláta} receptemet + főtt burgonya ételhez gyakran került az asztalra.

Receptkategóriák

Ezt az egyszerű zöldbab salátát a férjem Édesanyjától, Németországban tanultam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek