Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű zöldbabsaláta

Egyszerű zöldbabsaláta
Egyszerű zöldbabsaláta
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az egyszerű zöldbab salátát a férjem Édesanyjától, Németországban tanultam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Üde, nem megterhelő saláta bármely vegetáriánus körethez, de halhoz, húsokhoz is kitűnő. Nálunk a tejfölös hering, lásd: Majonézes-joghurtos heringsaláta receptemet + főtt burgonya ételhez gyakran került az asztalra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsenge zöldbab mindkét végén a szár - és virágmaradványt levágjuk, megmossuk, és felforraljuk. Csak roppanós állapotáig főzzük, hogy ne legyen túl puha. (Én felforralás után lefedve kb. 15 percig a forró vízben hagyom.)
  2. Közben a hagymát meghámozzuk, nagyon vékony karikákra szeleteljük, és a salátástálba helyezzük, rálocsoljuk az ecetet.
  3. Ha a babot leszűrtük, a hagymához öntjük, aztán olajjal meglocsoljuk.
  4. Az ecetes hagymával jól összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, ill. a csomborleveleket  és a petrezselyemzöldet apróra vágva rászórjuk.
  5. A paradicsomot cikkekre vágva köré helyezzük.
  6. Tálalás előtt egy órán át lefedve a hűtőben érleljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 27 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 153
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ecetes zöldbabsaláta, könnyű zöldbabsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

117
zöldbab 700 g
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 3 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
almaecet 3 ek
borsikafű 1 szál
petrezselyem 2 szál
paradicsom 1 közepes db